Musical

Vores musicallinje er for dig, der ønsker at forbedre dig i musicalens tre hoveddiscipliner: sang, dans og drama. Højskolen Snoghøj giver dig de bedste faglige og menneskelige forudsætninger, uanset om du ønsker at søge ind på musicaluddannelser i ind- og udland, eller du ønsker at dyrke musical sammen med gode venner som den bedste hobby i verden!

Scenekunst og faglighed

Du får på vores musical højskole undervisning i en bred vifte af fag inden for dine tre hovedfag

I dansefag på vores musical højskole får du teknisk grundtræning, så du har en stærk krop og en solid base at arbejde og udvikle dig ud fra. Du kommer til at stifte bekendtskab med alle mulige stilarter udover hovedfagene, som er jazz, musical og ballet. Du undervises også i styrke og smidighed, ligesom du lærer at lave dine egne koreografier.

I dramatiske fag på vores musical højskole undervises du i en række discipliner inden for skuespil. Gennem improvisation bliver du i stand til at reagere levende, autentisk og spontant på scenen. Dette arbejde bygger du videre på, når du skal til at arbejde med deciderede stykker skrevet af nogle af musicalhistoriens største forfattere!

I sang og stemmetræning på vores musical højskole får du en grundlæggende forståelse af stemmen som en fysisk, biologisk og anatomisk del af kroppen. Herfra bevæger vi os videre til at fortolke og fortælle historier med teknikker fra ”acting songs”, der er udviklet af David Brunetti med udgangspunkt i Sanford Mesiners skuespilteknikker. Sidst, men ikke mindst lærer du at få sang og fortolkning til at gå op i en højere enhed, når alle musical- og skuespilelever går sammen i faget ”ensemblesang”.

Årsplan og undervisning vil veksle mellem grundskema med fokus på håndværk indenfor musicalgenren. Herudover vil der være anderledes uger, hvor vi bryder skemaet op og laver spændende ting med skolens andre linjer. Sidst men ikke mindst slutter vi hvert semester med et musicalprojekt, som vi spiller for en sal af forventningsfulde publikummer! 

Mød andre der har gået på Snoghøj

Matilde Zeuner Nielsen, Musicalperformer i blandt andet “Mamma Mia!” & “Lyset over Skagen” har også gået på musical højskolen, Snoghøj

Scenekunst og højskole

Hvorfor skal du tage på Højskolen Snoghøj og dyrke din passion for musical?

Det korte svar er: Fordi Højskolen Snoghøj er så meget mere end det faglige, der foregår i selve undervisningen. På Højskolen Snoghøj har du adgang til skolens undervisningslokaler og udstyr døgnet rundt! Det betyder, at du altid kan øve dans, sang eller skuespil – også om aftenen eller i weekenden, hvor en af vores dygtige lærere har vagt og står klar til at hjælpe dig. Det betyder også, at du i fritiden kan indgå i skabende og kunstneriske projekter sammen med nogle af dine højskolevenner fra de andre linjer. På den måde får du ikke bare nye venner. Du får også udvidet din kunstneriske og menneskelige horisont!

Sidst men ikke mindst er der alt det andet: det sociale, hygge på værelset, festerne, svømmeturen, gåturen, saunaen, udsigten, maden og ikke mindst venskaberne for livet. Alt det, som det er så svært at fortælle om. Alt det, som kun kan opleves og leves.

Fest på scenekunst højskolen snoghøj

Valgfag

På Højskolen Snoghøj har vi en bred vifte af valgfag.

  • Nogle af vores elever tager endnu mere skuespil og teater i valgfagsblokken.
  • Nogle af vores elever vælger vores fag indenfor musik og sangskrivning. 
  • Andre af vores elever har brug for lidt frisk luft og friluftsliv i valgfagsblokken. 
  • Nogle af vores elever læser et HF fag eller tager ”intensiv dansk eller matematik” i valgfagsblokken.

Det er helt op til dig. Og husk! Der er ikke en rigtig eller forkert måde at være på højskole på. Der er kun din måde! Og den finder du sammen med os andre.