I Snoghøjs køkken finder du Anne og Ghita! Og kendetegnende for de to er, at de elsker at arbejde på højskole – og sammen med vores elever finde vej til at imødekomme nye strømninger, trends og tendenser indenfor mad. Det betyder, at uanset om du er allergiker, veganer eller noget helt tredje, kan du være sikker på en ting: Du bliver altid mødt med et smil og et ønske om at hjælpe, når du kommer i køkkenet!
Det betyder, at vi prøver at planlægge en menu, hvor råvarerne – og især det kød vi spiser – er dyrket økologisk og lokalt. På den måde spiser vi med god samvittighed i forhold til dyrevelfærd, ligesom vi ved, at vi både tager os godt af vores fælles klode og vores kroppe.
Derudover arbejder vi med tanke på det grønne køkken. Og du vil derfor hver dag finde en række spændende og ikke mindst nærende salater på vores buffet. Hver uge har vi som minimum 2 kødfrie dage, og hver dag er der veganske og vegetariske alternativer. Eller sagt på en anden måde; Ghita og Anne er så passionerede omkring det grønne køkken, at det veganske og vegetariske i virkeligheden ikke er et alternativ, men ofte udvikler sig til det foretrukne – selv for inkarnerede kødspisere!
Det er vigtigt for os, at mad både er til maven, til øjnene og for fællesskabet. Maden er også en æstetisk nydelse, og vi sætter en ære i, at maden fremstår lækker og indbydende. Sidst, men ikke mindst, værner vi om måltidet som det sted, hvor vi er sammen og finder et fællesskab med hinanden – med tid til nærvær og samtale midt i en travl og til tider hektisk hverdag.
Vi arbejder med fokusområder som: