Musical

Musical-linjen er for dig, der vil det hele; synge, danse og spille skuespil. Bruge hele din krop og dit nærvær til at indtage scenen. Være en del af farverige forestillinger, arbejde med klassiske fortællinger og være med til at skrive en hel unik forestilling sammen med dine holdkammerater. Her bliver du udfordret, får rykket dine grænser og får øjnene op for, hvor meget vi kan i fællesskab.

Forløbet

Musical-linjen er bygget op om projekter, som alle integrerer musicalens formsprog; sang, dans og drama. 

I halvdelen af projekterne arbejder vi ud fra et eksisterende værk, som vi bearbejder og sammensætter på ny - og dermed gør til vores egen unikke udgave af f.eks. Dear Evan Hansen, The Rocky Horror Picture Show eller en helt tredje forestilling.  I den anden halvdel skaber vi vores egen forestilling helt fra bunden. Disse forestillinger bliver ofte til en fascinerende mosaik af selvskrevne sange, kendte popsange, digte, egne monologer og selvudviklede koreografier.  

Som elev på musical-linjen får du travlt. Her skal du både danse og synge, lære replikker og levere dem med pondus og bruge hele din krop til at udtrykke dig med. Det er en linje for dig, der vil sætte dit aftryk på genren – og gennem vores kunstneriske fællesskab være med til at skabe nye og hidtil usete kunstneriske udtryk!

Underviserne har mange års erfaring i branchen og spændende projekter bag sig. De kommer til at gøre dig klogere på musical-verdenen og udfordre dig, netop hvor du er. Uanset om du er erfaren eller helt grøn, er der plads til dig og dine idéer.

Temaer i undervisningen

I undervisningen kommer vi til at berøre temaer som:

  • Musicalhistorie, tradition og nytænkning
  • Kunstnerisk inspiration og nye udtryk
  • Dramaturgisk opbygning og form
  • Soloarbejde og ensemble arbejde
  • Karakterarbejde og personligt udtryk
  • Sang og stemme
  • Dans og bevægelse
  • Monolog og dialog
  • Gruppedynamik, projekt- og personlig ledelse

Hørt på højskolen

”Altså det er ens hjem, samtidig med at man får lov til at gøre alt det, man elsker. Så det føles altså – altså helt vildt. Som et ekstra hjem på flere måder.”

Astrid 22/23.

Snoghøj snakker

Se filmen herunder og få et indblik i livet på Snoghøj gennem øjnene på vores engagerede elever.

Fra inspirerende undervisning til nære venskaber og kreativ udfoldelse.

Oplev Højskolen Snoghøj gennem deres øjne og lad dig inspirere til din egen højskoleoplevelse.