Musical

Musical-linjen er for dig, der vil det hele; synge, danse og spille skuespil. Bruge hele din krop og dit nærvær til at indtage scenen. Være en del af farverige forestillinger, arbejde med klassiske fortællinger og være med til at skrive en hel unik forestilling sammen med dine holdkammerater. Her bliver du udfordret, får rykket dine grænser og får øjnene op for, hvor meget vi kan i fællesskab.

Forløbet

Musical-linjen er bygget op om projekter, som alle integrerer musicalens formsprog; sang, dans og drama. 

I halvdelen af projekterne arbejder vi ud fra et eksisterende værk, som vi bearbejder og sammensætter på ny - og dermed gør til vores egen unikke udgave af f.eks. Dear Evan Hansen, The Rocky Horror Picture Show eller en helt tredje forestilling.  I den anden halvdel skaber vi vores egen forestilling helt fra bunden. Disse forestillinger bliver ofte til en fascinerende mosaik af selvskrevne sange, kendte popsange, digte, egne monologer og selvudviklede koreografier.  

Som elev på musical-linjen får du travlt. Her skal du både danse og synge, lære replikker og levere dem med pondus og bruge hele din krop til at udtrykke dig med. Det er en linje for dig, der vil sætte dit aftryk på genren – og gennem vores kunstneriske fællesskab være med til at skabe nye og hidtil usete kunstneriske udtryk!

Underviserne har mange års erfaring i branchen og spændende projekter bag sig. De kommer til at gøre dig klogere på musical-verdenen og udfordre dig, netop hvor du er. Uanset om du er erfaren eller helt grøn, er der plads til dig og dine idéer.

Temaer i undervisningen

I undervisningen kommer vi til at berøre temaer som:

  • Musicalhistorie, tradition og nytænkning
  • Kunstnerisk inspiration og nye udtryk
  • Dramaturgisk opbygning og form
  • Soloarbejde og ensemble arbejde
  • Karakterarbejde og personligt udtryk
  • Sang og stemme
  • Dans og bevægelse
  • Monolog og dialog
  • Gruppedynamik, projekt- og personlig ledelse

HØRT PÅ HØJSKOLEN

”Altså det er ens hjem, samtidig med at man får lov til at gøre alt det, man elsker.
Så det føles altså – altså helt vildt. Som et ekstra hjem på flere måder.”

Astrid 22/23.

Færdighedsfag

Ved siden af dit linjefag vælger du selv de færdighedsfag, du vil fordybe dig i. Du kan vælge endnu mere af det, du allerede er god til? Eller du kan vælge at fokusere på helt nye færdigheder? Læs mere under færdighedsfag eller byg dit eget skema her.

Rejs ud i verden

To gange om året tager vi ud i verden og besøger byer, hvor der hver dag trædes nye kunstneriske stier. I både Berlin og New York har vi et væld af kontakter, som gør studierejsen med Snoghøj til en unik ”once in a life” oplevelse.

Audition tilvalg

Katrine kom ind på musicalakademiet og har siden levet af at være musicalperformer i diverse opsætninger i hele landet.

Vi udbyder tillægsfag i audition udenfor det normale skema. Dette fag er et ekstraordinært og ambitiøst tilbud til dig, der drømmer om en professionel uddannelse – for eksempel på Musicalakademiet, PAS i Malmö, ballettakademien i Göteborg eller et helt fjerde sted.  

AFSLUTNINGSSHOWS

Selvom du er på musicallinjen kan du frit vælge mellem de forskellige afslutningsshows, som vi laver hvert forår.
Du kan læse mere om vores afslutningsshows her.

Ved siden af dit linjefag har du mulighed for at vælge et væld af valgfag.

Har du spørgsmål?

Lad os ringe dig op, vi kan med stor sandsynlighed hjælpe dig

Hvad drejer spørgsmålet sig om?
GDPR