Keramik

Drømmer du om et år på højskole, hvor du kan dygtiggøre dig i keramik? Så får du på vores keramik-linje mulighed for at dykke ned i teknikker, arbejde med dine egne værker og bevæge dig fra den første formgivning til den endelige brænding. Du kommer til at lære hele keramikprocessen at kende, uanset om du i dag er nybegynder eller har erfaring med keramik. Og så lover vi, at du ikke kun former ler – men også venskaber for livet.

Forløbet

Keramik på højskole er for dig, der ønsker at dygtiggøre dig i alt fra udformning af idéer og brug af teknikker til viden om kunsthistorie og æstetik. Vi kommer til at arbejde som skabende individer, der med formgivning fører idéer ud i livet både gennem funktionel keramik (f.eks. krus og skåle), kunst og skulpturel keramik – alt sammen med fokus på at give dig evnerne til at kunne udtrykke dig gennem dit værk.

Undervisningens udgangspunkt er, at det skal være sjovt og interessant at lære at lave keramik. I opstarten går vi legende til værks med bl.a. blindmodellering for at få en fornemmelse for leret. Derefter arbejder vi med den funktionelle keramik og lægger lag af teknikker på, så du bliver i stand til at benytte både pølseteknikker, pladeteknikker og drejning til at lave skulpturer, kunst og funktionel keramik. Du får også erfaring med glasering af dine emner og lærer hvordan du pakker en ovn til brænding af keramik.

Arbejdet med ler og keramik er en øvelse i selvdisciplin og koncentration, da ler er et vanskeligt materiale, hvor tålmodighed og grundighed belønner sig. Derfor er faget også en indre læringsproces i forhold til temperament og fokus, hvor du opnår de bedste resultater, hvis du gennem koncentration kan blive ét med leret.

Du bliver vejledt af en erfaren keramiker og underviser, der møder dig på dit niveau, og uanset om du er nybegynder eller øvet, vil du gennem et højskoleophold med keramik rykke dig langt på evner og viden. Vores keramiklokale er udstyret med elektriske drejeskiver, en helt ny ovn og alt, hvad der kræves, for at du kan lave keramik, der holder og får den rette finish. Den eneste forudsætning for deltagelse er, at du kommer med åbne øjne og har lyst til at arbejde med leret selvstændigt og sammen med andre med den tålmodighed, som kræves i den skabende proces.

Temaer i undervisningen

I undervisningen kommer vi til at berøre temaer som:

  • Modelleringsteknikker
  • Skitser og demomodeller
  • Blindmodellering
  • Skulpturel kunstlære
  • Funktionel og teknisk kunnen
  • Kreativ proces og indre læringsproces
  • Pølseteknikker og pladeteknikker
  • Drejning
  • Støbeteknik og brænding
  • Glasur, begitning og dekorationsteknikker
  • Formgivning

Hørt på højskolen

”Altså det er ens hjem, samtidig med at man får lov til at gøre alt det, man elsker. Så det føles altså – altså helt vildt. Som et ekstra hjem på flere måder.”

Astrid 22/23.

Snoghøj snakker

Se filmen herunder og få et indblik i livet på Snoghøj gennem øjnene på vores engagerede elever.

Fra inspirerende undervisning til nære venskaber og kreativ udfoldelse.

Oplev Højskolen Snoghøj gennem deres øjne og lad dig inspirere til din egen højskoleoplevelse.