Skuespil

På skuespil-linjen kommer du til at arbejde med dit sceniske nærvær. Med karakterudvikling og historiefortælling gennem krop, stemme og sind. Du bliver en del af et særligt fællesskab, hvor vi hopper ind og ud af historier og scener; hvor vi udforsker os selv og udvikler hinanden og, selvfølgelig, udvikler vores egne teaterstykker helt fra bunden. Læs mere om, hvordan hverdagen på en skuespil højskole er.

Forløbet på en skuespil højskole

Vi tager livtag med nogle af teaterhistoriens største forfattere og klassikere i form af Ibsen, Tjekhov eller selveste Shakespeare. Og vi kaster os hellere end gerne kaster ud i moderne forfattere som Nicoline Werdelin eller Line Knutzon. Når vi arbejder med disse forfattere og deres stykker handler det første og helt grundlæggende spørgsmål altid om, hvad disse forfattere vil fortælle os, og hvad vi med disse forfatteres manuskripter i hånden vil fortælle verden omkring os.
Når vi kender svaret på det spørgsmål, går processen i gang.

Vi improviserer, indøver replikker, arbejder med stemmen og modulerer vores karakterer gennem kroppen. Vi klipper, klistrer, tilføjer nyt, tager det væk igen, indtil det, der står tilbage, indtil tæppet går til vores egen, unikke og personlige forestilling. 

På højskolen Snoghøj møder du dedikerede og topprofessionelle undervisere, som udfordrer dig på netop dit niveau. Det eneste, du til gengæld skal have med på skuespil-linjen er mod, nysgerrighed og en bred, kunstnerisk horisont!

Elever på teaterhøjskole spiller skuespil

Temaer i undervisningen

I skuespil undervisningen kommer vi til at berøre temaer som:

  • Teaterhistorie, tradition og nytænkning
  • Kunstnerisk inspiration og nye udtryk
  • Dramaturgisk opbygning og form
  • Karakteropbygning, kropssporg og personligt udtryk
  • Monolog og dialogarbejde
  • Tale og stemme
  • Scenisk arrangement
  • Gruppedynamik, projekt- og personlig ledelse
Dreng på skuespiller højskole i Jylland skriver replikker

HØRT PÅ HØJSKOLEN

”Altså det er ens hjem, samtidig med at man får lov til at gøre alt det, man elsker.
Så det føles altså – altså helt vildt. Som et ekstra hjem på flere måder.”

Astrid 22/23.

Færdighedsfag

Selvom du vælger et linjefag som teater på højskole, sammensætter du selv dit eget skema. Ved siden af dit linjefag vælger du selv de færdighedsfag, du vil fordybe dig i. Du kan vælge endnu mere af det, du allerede er god til –eller du kan vælge at fokusere på helt nye færdigheder. Læs mere under færdighedsfag eller byg dit eget skema her

Skuespillere på teaterhøjskolen Snoghøj

Rejs ud i verden

To gange om året tager vi ud i verden og besøger byer, hvor der hver dag trædes nye kunstneriske stier. I både Berlin og New York har vi et væld af kontakter. Det betyder, at du får en “once in a lifetime”-oplevelse, hvor vi i fællesskab udforsker nye byer og kulturer gennem en kunstnerisk linse.

Elver på studietur med højskolen for skuespil

Audition tilvalg

Tue kom ind på skuespillerskolen og har siden medvirket i teater, TV serier og film. 

Vi udbyder tillægsfag i audition udenfor det normale skema. Dette fag er et ekstraordinært og ambitiøst tilbud til dig, der drømmer om en professionel uddannelse – for eksempel på en af de tre teaterskoler i Danmark. Eller måske i udlandet?  

AFSLUTNINGSSHOWS

Vi er en højeskole med teater og vores afslutningsshow er et ægte festfyrværkeri, hvor du får lov til at demonstrere alt det, du har lært. Og selvom du er på skuespil-linjen, kan du frit vælge mellem de forskellige afslutningsshows, som vi laver hvert forår. Læs mere om vores afslutningsshows.

Dygtige skuespillere på højskolen spiller et teaterstykke
Afslutningshow 2023 på højskolen for skuespil og teater

Ved siden af dit linjefag har du mulighed for at vælge et væld af valgfag.

Har du spørgsmål?

Lad os ringe dig op, vi kan med stor sandsynlighed hjælpe dig

Hvad drejer spørgsmålet sig om?
GDPR