Skuespil

På skuespil-linjen kommer du til at arbejde med dit sceniske nærvær. Med karakterudvikling og historiefortælling gennem krop, stemme og sind. Du bliver en del af et særligt fællesskab, hvor vi hopper ind og ud af historier og scener; hvor vi udforsker os selv og udvikler hinanden og, selvfølgelig, udvikler vores egne teaterstykker helt fra bunden. Læs mere om, hvordan hverdagen på en skuespil højskole er.

Forløbet

Vi tager livtag med nogle af teaterhistoriens største forfattere og klassikere i form af Ibsen, Tjekhov eller selveste Shakespeare. Og vi kaster os hellere end gerne kaster ud i moderne forfattere som Nicoline Werdelin eller Line Knutzon. Når vi arbejder med disse forfattere og deres stykker handler det første og helt grundlæggende spørgsmål altid om, hvad disse forfattere vil fortælle os, og hvad vi med disse forfatteres manuskripter i hånden vil fortælle verden omkring os.
Når vi kender svaret på det spørgsmål, går processen i gang.

Vi improviserer, indøver replikker, arbejder med stemmen og modulerer vores karakterer gennem kroppen. Vi klipper, klistrer, tilføjer nyt, tager det væk igen, indtil det, der står tilbage, indtil tæppet går til vores egen, unikke og personlige forestilling. 

På højskolen Snoghøj møder du dedikerede og topprofessionelle undervisere, som udfordrer dig på netop dit niveau. Det eneste, du til gengæld skal have med på skuespil-linjen er mod, nysgerrighed og en bred, kunstnerisk horisont!

Temaer i undervisningen

I undervisningen kommer vi til at berøre temaer som:

  • Teaterhistorie, tradition og nytænkning
  • Kunsterisk inspiration og nye udtryk
  • Dramaturgisk opbygning og form
  • Karakteropbygning, kropssprog og personligt udtryk
  • Monolog og dialogarbejde
  • Tale og stemme
  • Scenisk arrangement
  • Gruppedynamik, projekt- og personlig ledelse

Hørt på højskolen

”Altså det er ens hjem, samtidig med at man får lov til at gøre alt det, man elsker. Så det føles altså – altså helt vildt. Som et ekstra hjem på flere måder.”

Astrid 22/23.

Snoghøj snakker

Se filmen herunder og få et indblik i livet på Snoghøj gennem øjnene på vores engagerede elever.

Fra inspirerende undervisning til nære venskaber og kreativ udfoldelse.

Oplev Højskolen Snoghøj gennem deres øjne og lad dig inspirere til din egen højskoleoplevelse.