Udover at deltage i den undervisning, du brænder for, bliver Højskolen Snoghøj også dit hjem, mens du er hos os!
Et hjem hvor vi lever sammen og tager os af hinanden i hverdagens glæder og sorger.
Et hjem hvor både personale og elever omgås hinanden i et rart, rummeligt og respektfuldt fællesskab med hinanden.
Være én – men én iblandt – og mødes så du gror!
Denne linje har mange af os måske sunget i højskolesangen ”Linedanseren”. Og linjen beskriver meget godt, hvad det er for en ånd, vi prøver at skabe på Snoghøj. Vi ønsker, at der skal være plads til alle vores elever. Og vi vægter, at vi møder hinandens forskellige personligheder og præferencer i et varmt, rummeligt og forpligtende fællesskab, hvor vi finder ud af det hele sammen!
Du bliver en del af den linje, du har valgt.
Du bliver en del af det valgfag, du har valgt.
Du bliver en del af samlinger, kor og projekter sammen med hele skolen.
Du bliver en del af den gang, du bor på sammen med forskellige nationaliteter og elever fra de andre linjer.
Du kan vælge at bo sammen med en anden elev.
Eller du kan vælge at bo på enkeltværelse.
Og du kan vælge at være en del af andre fællesskaber – måske:
Elevrådet
Festudvalget
Elevforeningen
Løbeklubben ”Snoghøj Racing Club”
Vinterbadeklubben, filmklubben, bageklubben eller hækleklubben
Eller en helt anden klub, du og dine venner bliver enige om at lave. Kun fantasien sætter grænser!
Hverdagen på Snoghøj er fyldt med muligheder for at dyrke og diskutere kunst, kultur, samfund, psykologi og personlig udvikling. Vi mødes dagligt til samlinger, hvor højskolesang, oplæg og samtale er i højsædet. Herudover mødes vi hver onsdag til fællesmøde, hvor elevrådet har forberedt et emne, som vi behandler. Sidst men ikke mindst er der bare altid gang i en god samtale i spisesalen om alt mellem himmel og jord.
”Altså det er ens hjem, samtidig med at man får lov til at gøre alt det, man elsker.
Så det føles altså – altså helt vildt. Som et ekstra hjem på flere måder.”
Astrid 22/23.
I Snoghøjs køkken finder du Ghita og Anne! Kendetegnende for dem alle er, at de elsker at arbejde på højskole – og sammen med vores elever finde veje til at imødekomme nye strømninger, trends og tendenser indenfor mad. Det betyder, at uanset om du er allergiker, veganer eller noget helt tredje, kan du være sikker på en ting: Du bliver altid mødt med et smil og et ønske om at hjælpe, når du kommer i køkkenet!
Vi arbejder som noget helt naturligt med fokusområder som:
Økologi
Madspild
Lokale leverandører
Det grønne køkken
Vegansk og vegetarisk mad
Måltidet som æstetik og levende fællesskab
Det betyder, at vi prøver at planlægge en menu, hvor råvarerne – og især det kød vi spiser – er dyrket økologisk og lokalt. På den måde spiser vi med god samvittighed i forhold til dyrevelfærd, ligesom vi ved, at vi både tager os godt af vores fælles klode og vores kroppe
Derudover arbejder vi med tankerne i det grønne køkken. Og du vil derfor hver dag finde en række spændende og ikke mindst nærende salater på vores buffet.
Hver uge har vi som minimum 2 kødfrie dage, og hver dag er der veganske og vegetariske alternativer. Eller sagt på en anden måde: Ghita og Anne er så passionerede omkring det grønne køkken, at det veganske og vegetariske i virkeligheden ikke er et alternativ, men ofte udvikler sig til det foretrukne – selv for inkarnerede kødspisere!
Sidst men ikke mindst er det vigtigt for os, at mad både er til maven, til øjnene og for fællesskabet. Maden er også en æstetisk nydelse, og vi sætter en ære i, at maden fremstår lækker og indbydende. Sidst men ikke mindst værner vi om måltidet som det sted, hvor vi er sammen og finder et fællesskab med hinanden – med tid til nærvær og samtale midt i en travl og til tider hektisk hverdag.
Vi gør meget ud af, at højskolen skal føles som dit hjem i den tid, du er hos os. Og det er nok de færreste af os, der kommer til at bo med udsigt til egen sø eller Lillebælt. På Snoghøj har du chancen!
Du bliver som udgangspunkt indkvarteret på tomandsværelser sammen med en anden elev, der taler samme modersmål som dig selv. At gå på højskole er lig med at møde nye indtryk hver dag og ikke mindst at møde mennesker fra alle dele af verden. Derfor er det efter vores erfaring rart, at man har en person, som man kan vende dagen med på sit eget modersmål.
Der er også en del af vores elever, der vælger at bo på enkeltværelse. Det er helt fint! Det vigtigste er i virkeligheden, at du gennem dit højskoleophold lærer at tage ansvar for – og kommunikere – hvordan du trives bedst. Og her er et enkeltværelse, hvor man i slutningen af dagen kan trække sig tilbage for sig selv en god idé for nogle af vores elever.
Husk – der er ikke en rigtig og forkert måde at være på højskole på. Der er kun din måde, og den finder du sammen med os andre i et fællesskab præget af rummelighed og respekt.