Workshops og
projekter

Workshops og fordybelsesuger

I løbet af året har vi en række workshopuger, der kan rumme alt mellem himmel og jord! Nogle gange forløber ugerne med et stærkt kunstnerisk fokus med fag som skuespil, rap og hip-hop, stagefight, skrivekunst, streetart eller noget helt sjette. Andre gange er der fokus på fag såsom klatring, dykning, sheltertur eller måske filosofi for begyndere. Oftest er der tale om en blanding af det hele!   

Under alle omstændigheder er workshop og fordybelsesugerne din mulighed for at fordybe dig i nogle af de fagområder, der ikke er i vores daglige skema, men som du er nysgerrig på. Og valget er dit og jeres, for workshopugerne bliver altid til i samråd med elevrådet.

Det foregår i praksis på den måde, at elever og lærere taler om, hvilke fagområder vi kunne tænke os at fokusere på i workshopugerne. Herfra inddrager både elever og ikke mindst lærere, forstander og elevforeningen hellere end gerne deres store netværk af udøvende kunstnere med noget på hjerte, som har lyst til at komme på Snoghøj, når de er ”between jobs”.

30 timers teater

Hvert semester har vi også en anderledes uge, hvor vi arbejder med det koncept, som vi selv har udviklet, og som vi kalder ”30 timers teater”. 

Først starter vi med en brainstorm over temaer, vi ønsker som udgangspunkt for vores teaterstykke. Herefter danner der sig nogle grupper, og så er det ellers i gang med at lave teater med alt, hvad det indebærer af manuskript, prøver, danse, sange, scenografi, lys og lyd. Og det hele skal selvfølgelig blive til i løbet af kun 30 timer! 

Og hvem ved? Lige som det går allerbedst, kommer lærerne måske med et benspænd, som virkelig sætter tålmodighed og samarbejdsevner på prøve…

Julecaberat

I uge 49 går hele skolen sammen om at lave en julecabaret. Cabaretten er traditionelt en teaterform, som benytter sig af satire, sarkasme og ironi, når den ønsker at sige noget relevant om samtiden. 

Og julen er netop karakteriseret ved både at være hjerternes fest – men så sandelig også en tid med masser af konflikt rundt i de små hjem. Det kan der komme masser af godt teater med masser af skarpe samfundssatiriske sange ud af.