EN DEL AF KURSET ‘DET DYREBARE LIV UNDER VAND – NU OG I FREMTIDEN’

DATOER 

Ankomst søndag den 10. juli fra kl. 15 – 17

Afrejse lørdag den 16. juli kl. 10.30

KORT OM KURSET 

Undervandsjagt er kunsten at jage fisk med harpun eller håndspyd på fiskens præmisser. Det er snorkeldykning på både lavt og dybt vand – her skal ikke dykkes med respirator! Til gengæld bevæger man sig helt lydløst og frit i vandet – og man kan blive ved i flere timer. Det hele foregår i højskolens skønne omgivelser på toppen af bakken lige ned til skønne Lillebælt.

Når vi kender alle kursisters individuelle niveau, tilrettelægges den bedst mulige uge, der gør, at alle niveauer får en oplevelse for livet med hjem fra Snoghøj og Lillebælt. 

Læs i øvrigt her, hvad det indebærer at være på højskolekursus med alt, hvad det indebærer af højskolesang, spændende foredrag og hyggeligt samvær. 

FAGLIGT 

Kurset retter sig mod de begyndere, der er nysgerrige på sporten, eller de der allerede har skudt deres første fisk, men gerne vil bruge en uges tid på at blive bedre, fange nogle fisk, prøve nye spots, mødes med andre og lære et par tricks af nogle af Danmarks bedste undervandsjægere, Morten Villadsen og Søren Forsberg. Udover snorkeldykning i Lillebælt vil der blive undervist i marinebiologi, fridykningsfysiologi, jagtetik, udstyrsreparation, og der vil blive vist billeder og fortalt historier fra rejser på de syv have med harpun og våddragt i bagagen.

Kurset har været afviklet på Snoghøj i en håndfuld år efterhånden, og med stor succes hvert år. Dette år er kurset som noget nyt en del af “det dyrebare liv under vand – nu og i fremtiden”, som også inkluderer dykning.  

UNDERVISERNE 

Morten Rosenvold Villadsen

  • Morten er en af Danmarks UV-jægere og kan holde vejret i 7 min og dykke ned til over 80 meter! Morten Rosenvold Villadsen er Danmarksmester i UV-jagt og fridykning, Aida fridykkerinstruktør og forfatter til bøgerne “Hold Vejret” og ”Undervandsjagt”. Morten har rejst verden rundt og fridykket dybt og jaget fisk med sin harpun. De sidste 10 år har han undervist i fridykning og UV-jagt fra sin hjemmeside Undervandsitetet.
  • Søren Forsberg er hav-entusiast og passioneret undervandsjæger. Søren startede med at dyrke undervandsjagt på et højskolekursus i 2008 og har været hooked siden. Søren har siden været formand for uv-jagtudvalget og arbejder nu på Kattegatcenteret med formidling af livet under vand.

PRAKTISK INFO

Der skal påregnes en ekstra-udgift til kørsel i egne biler til andre dykke-locations. Udstyr til brug hele ugen kan lejes for omkring 800 kr., men skal bestilles i god tid: Kontakt Morten. Skolen rummer enkelt- og dobbeltværelser, trådløst internet, egen park & strand med badebro, sauna, mulighed for vegetar- og specialkost, håndvask på alle værelser og brusere på gangene. Bussen kører lige til døren, der er udsigt fra spisesalen til det skønne Lillebælt, hvor marsvinene gerne stikker hovedet op. Vi har dyne og pude, og du kan selv medbringe linned eller bestille det hos os for 75 kr. inkl. 2 håndklæder. 

UNDERVISNINGSSPROG 

  • Dansk   

SKEMA (MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER) 

LILLEBÆLTS UNDERVANDSLANDSKAB

I Lillebælt mødes saltvand nordfra og ferskvandet sydfra. Og det er noget af det, som gør Lillebælt til et helt unikt område. Strømmen holder store dele af bunden fri for løst materiale, fra en hård, leret og stenet havbund. Og det skaber – sammen med store vanddybder på op til 80 m – unikke betingelser for fauna og flora, som ikke findes andre steder i de indre danske farvande.

En stor del af området er udpeget som internationalt beskyttelsesområde med naturtyper tilknyttet havet og kysterne som lavvandede bugter, rev mv. Hvis omstændighederne tillader det, vil en del af kurset derfor bestå af ekspeditioner hvor vi i fællesskab fjerner ghost-net fra havbunden, og på den måde forbedre undervandsmiljøet.

Morten Rosenvold gennemgår fangst på den lille ø i Lillebælt, Fænø Kalv 

OM TILMELDING OG PRIS 

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os. 

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.  


Dobbeltværelse: kr. 6095/ €815

Enkeltværelse: kr. 6845/ €915

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Priserne er eksklusiv obligatorisk fyldning af flaske og eventuel leje af diverse udstyr. 

Leje af komplet udstyr for hele ugen: 800 kontakt Morten på morten@holdvejret.dk 

Betaling
Depositum pr. pers. kr. 1250/€170
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380