Undervandsjagt

Praktisk info

Ankomst
Søndag fra kl. 15 – 17 (op til ugen)

Afrejse
Lørdag kl. 10.30

Pris
kr. 6095 / €815

Se mere information i bunden af siden

Kort om kurset

Undervandsjagt er kunsten at jage fisk med harpun eller håndspyd på fiskens præmisser. Det er snorkeldykning på både lavt og dybt vand og på én enkelt vejrtrækning! Man bevæger sig helt lydløst og frit i vandet – og man kan blive ved i flere timer. 

Man bevæger sig helt lydløst og frit i vandet – og man kan blive ved i flere timer. Udgangspunktet er højskolens skønne omgivelser på toppen af bakken lige ned til skønne Lillebælt – men vi kommer også til at tage på udflugter til andre kystspots.

Kurset retter sig mod alle – både begyndere og mere erfarne er velkomne og vil blive mødt på deres niveau. Uanset hvor dygtige de allerede er.

Så længe du er glad for vand, har lidt snorkelerfaring og gerne vil bruge en uges tid på at blive bedre, fange nogle fisk, prøve nye spots, mødes med andre og lære et par tricks af nogle af Danmarks bedste undervandsjægere, Morten Rosenvold Villadsen og Søren Forsberg.

Udover snorkeldykning i Lillebælt vil der blive undervist i marinebiologi, fridykningsfysiologi, jagtetik, udstyrsreparation, sikkerhed og der vil blive vist billeder og fortalt historier fra rejser på de syv have med harpun og våddragt i bagagen. Der er også mulighed for natdyk. 

Fagligt

Vi kommer blandt andet til at arbejde med: 

  • Sådan finder du fiskene – også dem der svømmer frit rundt.

  • Sikkerhed, dybde og ro.

  • Avancerede jagteknikker og udfordrende dykkersteder
    (alle bliver mødt på deres eget niveau).

  • Vi dykker hver dag, og nogle gange om natten med.

  • Fangsthåndtering, mad på kysten og spiselige strandurter.

  • Etik, vild natur og input til debat menneskets plads som toprovdyr i havet.

LILLEBÆLTS UNDERVANDSLANDSKAB

I Lillebælt mødes saltvand nordfra og ferskvandet sydfra. Og det er noget af det, som gør Lillebælt til et helt unikt område. Strømmen holder store dele af bunden fri for løst materiale, fra en hård, leret og stenet havbund. Og det skaber – sammen med store vanddybder på op til 80 m – unikke betingelser for fauna og flora, som ikke findes andre steder i de indre danske farvande.

En stor del af området er udpeget som internationalt beskyttelsesområde med naturtyper tilknyttet havet og kysterne som lavvandede bugter, rev mv. Hvis omstændighederne tillader det, vil en del af kurset derfor bestå af ekspeditioner hvor vi i fællesskab fjerner ghost-net fra havbunden, og på den måde forbedre undervandsmiljøet.

Undervisere

Underviser
Morten Rosenvold Villadsen

Morten er en af Danmarks UV-jægere og kan holde vejret i 7 min og dykke ned til over 80 meter! Morten Rosenvold Villadsen er Danmarksmester i UV-jagt og fridykning, Aida fridykkerinstruktør og forfatter til bøgerne “Hold Vejret” og ”Undervandsjagt”. Morten har rejst verden rundt og fridykket dybt og jaget fisk med sin harpun. De sidste 10 år har han undervist i fridykning og UV-jagt fra sin hjemmeside Undervandsitetet. Podcastvært på uvpodcast. 

Underviser
Søren Forsberg 

Søren er hav-entusiast og passioneret undervandsjæger. Søren startede med at dyrke undervandsjagt på et højskolekursus i 2008 og har været hooked siden. Søren har siden været formand for uv-jagtudvalget og arbejder nu på Kattegatcenteret med formidling af livet under vand.

Underviser
Sune Rahbek

Sune er passioneret undervandsjæger, uv-jagt instruktør og trommeslager. Muligvis den af Danmarks mange uvjægere med allerflest dyk i bagagen.

Forstander
Kim Røge

Kim Røge er højskolens forstander og er oprindeligt uddannet musicalperformer, inden han kom ind i den frie skoleverden. Siden da er det grundtvigske gået i blodet af Kim, og han befinder sig særdeles godt i en foredragssal med levende ord i sang og tale. En af Kims store kæpheste er, at det rationelle, logiske og nøgterne sprog har taget over i vores moderne verden – også når det gælder den måde, vi taler om mennesker på. Modsætningen til dette kan vi eksempelvis opleve, når vi synger sammen og pludselig forstår os selv på en ny måde. Her forstår vi pludselig ikke med den kolde fornuft – men med det varme hjerte. Og dermed bliver vi med det poetiske sprog i sangene skrevet ind i en større fortælling og den kultur og historie, der er vores.

Praktisk info

Der skal påregnes en ekstra-udgift til kørsel i egne biler til andre dykke-locations. Skolen rummer enkelt- og dobbeltværelser, trådløst internet, egen park & strand med badebro, sauna, mulighed for vegetar- og specialkost, håndvask på alle værelser og brusere på gangene. Bussen kører lige til døren, der er udsigt fra spisesalen til det skønne Lillebælt, hvor marsvinene gerne stikker hovedet op. Vi har dyne og pude, og du kan selv medbringe linned eller bestille det hos os for 75 kr. inkl. 2 håndklæder. 

Medbring hue, solcreme, håndklæde, undervandsjagtudstyr (5-7mm dragt, blybælte, bly, handsker, sokker, bøjeline, dykkerbøje, stringer, dykkerkniv, svømmefødder, harpun eller håndspyd – desuden kan det være en god idé med en dykkerlygte, fangstnet, dykkerur og nogle store skumsandaler).

Undervisningssprog

Dansk  
Tysk 
Engelsk 
Spansk

Undervisningssproget er dansk, men underviserne taler engelsk og andre sprog. Kurset er derfor også åbent for internationale kursister. 

Skema (med forbehold for ændringer)

priser

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os. 

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.  


Dobbeltværelse: kr. 6095 / €815

Enkeltværelse: kr. 6845 / €915

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75 / €10

Priserne er eksklusiv obligatorisk fyldning af flaske og eventuel leje af diverse udstyr.

Leje af komplet udstyr for hele ugen: 1000 kr. kontakt Morten på morten@holdvejret.dk 

om betaling

Når du har betalt dit depositum, er du sikret din plads på kurset. Restbeløbet forfalder til betaling 6 uger før kursusstart, når du modtager dit velkomstbrev.

Depositum pr. pers. kr. 1250/€170
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

Betaling DKK

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling EURO

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380