Vandring i Trekantsområdet

Praktisk info

Ankomst
Søndag fra kl. 15 – 17 (op til ugen)

Afrejse
Lørdag kl. 10.00

Pris
kr. 5.095

Pris dagskursist
kr. 4.095

Se mere information i bunden af siden

Kort om kurset

Vi er så heldige, at Trekantsområdet ligger lige udenfor døren ved Danmarks smukkest beliggende højskole i Snoghøj. Samtidig er området begunstiget med to af Danmarks ganske få steder for Unesco´s Verdensarv, nemlig Jelling Monumenterne og Brødremenighedsbyen Christiansfeld. Og vi skal naturligvis besøge begge steder i løbet af ugen. Området er også beriget med en fantastisk historie og smukke Ådale.

Man skal regne med at gå cirka 10 km i gennemsnit om dagen, men skulle bentøjet være helt opbrugt, har vi bil til at samle de tapre vandrere op!

Højskolen Snoghøj glæder sig til servere en indsigtsfuld uge krydret med højskolesang, spændende foredrag og hyggeligt samvær.

Fagligt

Højskolen er vores base, og de fleste dage kommer der en bus, som skal bringe os ud til vore vandresteder. I det fri spiser vi vore frokostpakker, og derefter vandrer vi videre, indtil vi atter bliver afhentet af en bus, som bringer os tilbage til højskolen, hvor en god aftensmad, hygge og aftenunderholdning afslutter denne dag.

Vi skal i ugens løb besøge og vandre ved

  • Koldings natur & koldinghus 

  • Hindsgavl halvøen og Middelfart området

  • Fæstningsbyen Fredericia

  • Kongernes Jelling, Grejsdalen og Vejle 

  • Christiansfeld og den gamle Grænse 

Vandretur i Kolding

Som alle østjyske byer har også Kolding en meget smuk Ådal – Vi begynder ved Koldings meget store Marina og følger en utrolig, smuk tur langs med Kolding Å – gennem byen til Harteværket, som var ét af Danmarks få vandkraftværker, der producerede strøm. Sidenhen går vi på kanten af Alpedalen og nyder den fantastiske udsigt – og ender i Koldings bymidte – hvor vi skal besøge det helt nye museum på Koldinghus, som ”Kongernes Samling” har overtaget.

Middelfartområdet og Hindsgavl

På denne dag vandrer vi direkte fra Snoghøj over Den gamle Lillebæltsbro, rundt på Hindsgavlhalvøen, der er et cirka 800 år gammelt naturområde. Vi vandrer hovedsagelig langs kysten med udsigt til Lillebælt, kommer op over en gammel Borgruin og videre til Hindsgavl Slot. Derfra tværs over halvøen til Middelfart by som vi besøger inden vi vandrer tilbage til Snoghøj.

Vandretur i Fredericia

Hele Fredericia by er en del af Naturpark Lillebælt, og den ligger smukt ud til Lillebælt med Middelfart på den anden side af Bæltet. Vandreturen i Fredericia tager udgangspunkt i byens opståen. Kongen bestemte, at her skal der ligge en by; men hvordan fik han folk til at bosætte sig der? Vi tager en vandring rundt i byen og ser på historien. Vandreturen slutter i et område, hvor vi ser, hvad byen har udviklet sig til i dag.

Vandretur i Vejle

På vandreturen i Vejle vil vi begynde i Kongernes Jelling, som er det ene af trekantsområdets to UNESCO´s Verdensarv steder. Herfra vil vi vandre videre ad den smukke Grejsdalssti, der netop går fra Jelling til Vejle. I begyndelsen vandrer vi i Grejs Ådal, indtil vi kommer til Grejs, derfra vandrer vi videre i Grejsdalen indtil Vejle by, hvor vi slutter turen i Spinderihallerne. Langs Grejs Å har der gennem tiden ligget rigtig mange vandmøller, der leverede strøm til landets største koncentration af klæde-, papir- og metalproduktion.

Vandretur i Christiansfeld og ved ”Den gamle Grænse”

Vi begynder denne dag ved Søsterhuset i Christiansfelds Centrum – derefter går vi ad Kongevejen og den smukke allé op til Den gamle Grænse, hvor vi ser på posten, Dronning Margrethe drog igennem sidste år. Derfra går vi tilbage til Christiansfeld via grænsestien – og besøger Gudsager og den dejlige Comeniushaven.

Sidenhen skal vi besøge Brødremenighedens Kirke, og vi slutter med at vandre ud til Christine Ro – som i dag er et skønt skovområde, der i 1700-tallet var et smuk haveanlæg for en adelskvinde.

Undervisere

Per Sørensen

Underviser

Per har arbejdet som erhvervspædagog på Amu-Syd i Kolding gennem mange år og været ekstern lærer på Højskolen i Snoghøj de sidste 30 år som danseinstruktør ved folkedansearrangementer. Per var første gang på Højskolen i 1970 og kender stedet som sin egen bukselomme. Han benyttes meget som foredragsholder overalt i Danmark i forbindelse med historiske, filatelistiske, danserelaterede og slægtshistoriske emner. Da Per for 6 år siden ophørte med at arbejde, besluttede han, at vandring skulle være én af hans aktive interesser, hvilket han aldrig har fortrudt. Per er aktiv i Dansk Vandrelaug, hvor han også er turleder. Per afholder desuden lokalhistoriske vandringer i Trekantområdet.

Jytte Stycke

Underviser

Jytte har arbejdet som skolelærer i Fredericia i 42 år, og derfor interesseret sig meget for historie, kulturhistorie og naturen omkring. Jytte har haft elever med på rigtig mange ture udenfor skolen, kanoture, lejrskoler, naturture i området ved Trelde, Rands Fjord og mange andre steder. Jyttes personlige interesse for vandring startede først for ca. 10 år siden, da hun fandt ud af, at Dansk Vandrelaug var dér, hvor hun bedst fik opfyldt, hvad hun søger, som er spændende vandreture til helt nye områder, man ellers ikke kommer på alene – og et socialt fællesskab med ligesindede. Jytte har vandret hele Hærvejen fra Viborg til Padborg, Bornholm rundt, Øhavsstien på Fyn, Ærø og Langeland, fra Kyst til Kyst (Blåvand til Vejle). Derudover er det blevet til ture til Italien og de sidste 3-4 år formand for DVL Kolding afd.

Undervisningssprog

Dansk (primært)

Skema (med forbehold for ændringer)

priser

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os.

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.

Dobbeltværelse: kr. 5.095

Enkeltværelse: kr. 5.845

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75

Dagskursist: kr. 4.095

Betaling DKK

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

om betaling

Når du har betalt dit depositum, er du sikret din plads på kurset. Restbeløbet forfalder til betaling 6 uger før kursusstart, når du modtager dit velkomstbrev.

Depositum pr. pers. kr. 1.250
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

Betaling EURO

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380