Salsa og cubanske danse

Praktisk info

Ankomst
Søndag fra kl. 15 – 17 (op til ugen)

Afrejse
Lørdag kl. 10.00

Pris
kr. 4.400 / €590

OBS.: der er et begrænset antal enkeltværelser, og fungerer efter først til mølle.

Se mere information i bunden af siden

Kort om kurset

Over seks dage på danmarks smukkest beliggende højskole undersøger vi adskillige aspekter af salsa og cubanske danse under overskriften “at mærke sig selv”. Det betyder, at udgangspunktet bliver hvor din krop oplever dansene – både hoved og legeme. Så har du altid drømt at lære at danse salsa men manglet modet, så kom endelig til Snoghøj og nyd vores smukke og trygge omgivelser. Uanset om du er ny eller har danset i et stykke tid, og trænger til flere lækkerier, er dette kursus det rette for dig. 

Fagligt

Skolens faste højskolelærer Lene Bruun Kristiansen har udarbejdet en umanérlig god uge i dansens og salsaens tegn. Sammen med hendes to undervisere laver vi salsa på to niveauer, hvor du under kyndig vejledning udforsker forførende trin, og får rytmen og kropsarbejdet helt ind under huden. Ugen består af faste undervisningsblokke i dans fra 10-15, og aftenerne og eftermiddagene bliver krydret med foredrag, sauna, vandski, bålhygge og bare god gedigen højskolehygge. 

Vi kommer blandt andet til at arbejde med (fælles) 

  • Trinmønstre

  • Kropsbevidsthed 

  • Musikforståelse

  • Fællesskabet i dansen 

  • Reggaeton 

  • Bachata

  • Cha Cha Cha

  • Afro 

  • Salsa Suelta 

  • Styrketræning 

Begynder:

Som “begynder” kræver kurset ingen forudsætninger, så længe du har lyst til at bevæge dig, sammen med andre mennesker. Vi tager på holdene udgangspunkt i deltagernes forskellige niveauer, så vi sammen kan have en fantastisk og, ikke mindst, danseglad uge. 

Øvede: 

Jeppe tager sig af de øvede, og her er udgangspunktet helt op til deltagernes aktuelle niveau og kendskab. Jeppes sprudlende energi og mangeårige erfaring gør, at han hurtigt opfanger holdets samlede niveau, og tilrettelægger undervisningen derefter. 

Undervisere

Underviser
Lene Bruun Kristiansen

Lene har over 20 års erfaring i at undervise i bevægelse, musik og dans, så man er i trygge danserammer hos Lene. Udover at være fast lærer på Højskolen Snoghøj er Lene salsainstruktør hos Salsa Clave i Århus. Med sin musiske tilgang til dansen og store sociale og pædagogiske færdigheder skaber Lene et trygt, legende og afslappet miljø, hvor danseglæden kan udfolde sig. Under sin uddannelse på konservatoriet til Almen Musiklærer stiftede Lene første gang kendskab til den Afro-Cubanske dans og musik. Lene var solgt på stedet, og det blev starten på et liv fyldt med salsa, rejser til Cuba for at studere dansen og kulturen, master classes, privatundervisning og masser af svedige timer på dansegulvet.

Underviser
Jeppe Laurits 

Når Jeppe Laurits underviser er leg og sprudlende energi nøgleordene. De seneste 14 år har Jeppe lært fra sig af sin legende cubanske stil indenfor Salsa, Son, Rumba, Cha cha cha og Rueda de casino. Jeppe trådte sine salsasko i Salsa Clave i Aarhus, blev underviser og har siden afholdt et væld af workshops i hele landet. Nu er han aktiv med egen salsaskole – Salsamente.dk. Jeppes formidling af dansen er karakteriseret ved en rigtig god pædagogik og øje for tekniske detaljer, der gør dansen lettere, sjovere og mere udtryksfuld. Jeppe har en særlig kærlighed til det kropslige arbejde i dansen, der får den cubanske dans til at sprudle af energi. Den form for kropslig bevidsthed er guld værd i enhver form for pardans. Jeppe er også passioneret musiker, hvilket gør hans dansestil og formidling utrolig musikalsk og lækker – præcisionen er helt i top.

Underviser
Mikkel Haarslev Schröder Marqvorsen 

Mikkel er forsker og gør intet halvt. Han har danset siden 2014 og blev ret hurtigt forelsket i salsaens rødder – de afro-cubanske danse, som slaverne bragte med til og udviklede på Cuba. Grundet sit arbejde som forsker, har Mikkel boet i flere lande, hvilket har muliggjort at studere salsa og afro hos flere forskellige cubanere. Desuden har Mikkel rejst rundt til forskellige europæiske Salsa/afro-festivaler og senest under lock-down har han taget 200 timers undervisning i Afro og Rumba hos en cubaner bosiddende i Bremen. Forskeren lader ikke dansen stå alene. Han har nu kastet sig over musikken og indkøbt alverdens percussioninstrumenter, som han dygtiggør sig på og inddrager lystigt i undervisningen. For tiden er Mikkel bosiddende i Aarhus og er tilknyttet byens største salsaskole Salsaclave. Mikkel har en skøn humoristisk tilgang til undervisningen og han sørger for, at alle er med og føler sig trygge i rummet. Han skal undervise begynderne sammen med Lene, og står for nogle af de afro-cubanske aktiviteter om eftermiddagen.

Forstander
Kim Røge

Kim Røge er højskolens forstander og er oprindeligt uddannet musicalperformer, inden han kom ind i den frie skoleverden. Siden da er det grundtvigske gået i blodet af Kim, og han befinder sig særdeles godt i en foredragssal med levende ord i sang og tale. En af Kims store kæpheste er, at det rationelle, logiske og nøgterne sprog har taget over i vores moderne verden – også når det gælder den måde, vi taler om mennesker på. Modsætningen til dette kan vi eksempelvis opleve, når vi synger sammen og pludselig forstår os selv på en ny måde. Her forstår vi pludselig ikke med den kolde fornuft – men med det varme hjerte. Og dermed bliver vi med det poetiske sprog i sangene skrevet ind i en større fortælling og den kultur og historie, der er vores.

Undervisningssprog

Dansk (primært) 

Engelsk Undervisningssproget er dansk, men kurset er også åbent for internationale kursister, så det kan ske, at underviserne skal oversætte noget til engelsk.  

Skema (med forbehold for ændringer)

priser

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os.

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.

Dobbeltværelse: kr. 4400/ €590

Enkeltværelse: kr. 5150/ €690

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Om betaling

Når du har betalt dit depositum, er du sikret din plads på kurset. Restbeløbet forfalder til betaling 6 uger før kursusstart, når du modtager dit velkomstbrev.

Depositum pr. pers. kr. 1250/€170
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

Betaling DKK

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling EURO

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380