Havkajak – venteliste

Praktisk info

Ankomst
Søndag fra kl. 15 – 17 (op til ugen)

Afrejse
Lørdag kl. 10.00

Pris
kr. 4700 / €630

OBS.: der er et begrænset antal enkeltværelser, og fungerer efter først til mølle.

Se mere information i bunden af siden

Kort om kurset

Idéen til kurset opstod efter flere kursister, der før har været på havkajak på højskolen, har ytret ønsket om at lave noget nyt. Derfor laver vi under temaet “Balance i krop, sjæl og natur” en uge, hvor der er mulighed for, at gå lidt mere i dybden med de tekniske aspekter af havkajak. Vi skal ro og rulle med en af danmarks absolut bedste Andreas Holm, som vi glæder os meget til at byde velkommen. På dette kursus er der altså mulighed for at nørde igennem med kajakken, også selvom du kender Lillebælt, og måske har været hos os før.  

Højskolekurser er åbne for alle, og derfor er alle niveauer også velkomne. Du anfører på din tilmelding:  

 • Om du er øvet og i noter skriver du hvilket certifikat du eventuelt har

 • Om du er nybegynder uden certificering

 • Om du tager din egen kajak og udstyr med. Skolen stiller følgende udstyr til rådighed: kajak, pagaj, neoprensko, neopren-overalls og redningsvest.

Fagligt

Vi stræber i ugen mod, at alle kan opnå IPP2 niveau, hvis de ønsker det. På Snoghøj følger vi normerne til IPP2 havkajak som er fastsat af Dansk Kano & Kajakforbund (DKF). Formålet med niveauet er overordnet, at roere kan færdes sikkert og ansvarligt i en havkajak ved de danske kyster i vindforhold af 5 m/s. Tildeling af niveauet sker som en helhedsvurdering, men med respekt for at alle sikkerhedskriterier er opfyldt individuelt. 

Til de mere erfarne, som allerede har IPP2 niveau, vil vi introducere til øvelser og teknik, der er målrettet IPP3 niveau og måske endda IPP4 niveau. Dette vil foregå i samarbejde med Andreas Holm og Frederik Lassen. 

Vi kommer blandt andet til
at arbejde med 

 • Kajakkens historie, og forskellige kulturers forhold til kajak 

 • Turplanlægning

 • Naturfilosofi 

 • Navigation og sikkerhed på vandet 

Erfarne:

 • Forror 

 • Rulleteknik

 • Sculling 

 • Højt støttetag 

 • Omvendt bagror 

 • Bugsering

 • Udrustning 

Nybegyndere 

 • Løfteteknik

 • Adgang til vandet

 • Ind- og udstigning, isætning og landgang

 • Roning og baglænsroning 

 • Standsning

 • Kantning og styretag

 • Fejetag

 • Sidelæns roning

 • Bagror 

 • Lavt støttetag 

Undervisere

Underviser
Casper Hennie

Casper er fastansat højskolelærer på Snoghøj, og har været fast tovholder og underviser på havkajak siden 2019. Han er oprindeligt uddannet cand.mag i Religionsstudier fra Syddansk Universitet fra 2018, og har siden slut 2018 været tilknyttet Snoghøj som lærer og kajakinstruktør. Ved siden af havkajakken er særligt løb og triatlon blandt hans store passioner, selvom kone og små børn ikke efterlader megen tid til at passe dem alle lige meget. Det er til evig ærgrelse at kronprinsens tid på Ironman blot er 1 minut hurtigere end Caspers bedste tid, så mon ikke, han ude i fremtiden tager revanche. Casper er certificeret IPP3 roer og Instruktør 2. 

Underviser
Lise Joern 

Lise Joern er ph.d. i idræt og i gang med en friluftsvejlederuddannelse. Hun er uddannet instruktør fra forbundet Surf & SUP Danmark, og arbejder især med formidling af natur og kultur gennem forskellige friluftsaktiviteter. Lise har indsigt i utallige friluftsaktiviteter, og laver foruden SUP også havkajak og træklatring på Snoghøj. Lise har årelang erfaring fra forskningsverden i idræt, som hun kombinerer med en praktisk indsigt i at være i naturen på mange forskellige måder. 

Underviser
Hans Christian Leonhard

Hans Christian (også kaldet HC) er fastansat højskolelærer på Scenekunsthøjskolen med en mangeårig karriere indenfor teater som instruktør, danser og skuespiller. Ved siden af den Scenekunstneriske karriere har HC i mange år også dykket – de første mange år i Spanien og de sidste 8 år i Lillebælt. Siden 2019 har HC sejlet en del kajak, og det har vist sig, at en del af den kropslige erfaring fra dans har kunne overføres på kajakteknik og særligt rul. Hvis man skal lære re entry & roll er det således HC, man skal tage fat i. HC er certificeret IPP3 roer og instruktør 2.   

Underviser
Andreas Holm

Andreas “kajakholm” er et af de store danske navne indenfor kajak, og senest gjort landskendt i tv-programmet “Gintberg på kanten”. Han er danmarksmester i grønlandsrul og teknik, så der er næppe noget i kajakken, som Andreas ikke kan lære dig. Derudover er han entusiastisk båd- og pagajbygger, barfodsløber og pseudoornitolog. Læs mere om Andreas her: https://kajakholm.dk/    

Underviser
Søren Larsen 

Søren er uddannet havbiolog og dykker, og har arbejdet i mange år i Lillebælt. I de senere år i ”Naturpark Lillebælt”. Søren kender alt til livet under og over vandet i Lillebælt, og vil tage dig på en guidet tur den første dag på Snoghøj. Her vil du opleve det helt unikke dyreliv i Lillebælt på helt tæt hold. Vidste du for eksempel, at Lillebælt er blandt de farvand i VERDEN med den største koncentrationer af hvaler? 

Undervisningssprog

Dansk (primært) 

Undervisningssproget er dansk, men kurset er også åbent for internationale kursister, så det kan ske, at underviserne skal oversætte noget til engelsk.  

Skema (med forbehold for ændringer)

Priser

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os.

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.

Dobbeltværelse: kr. 4700/ €630

Enkeltværelse: kr. 5450/ €730

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Om betaling

Når du har betalt dit depositum, er du sikret din plads på kurset. Restbeløbet forfalder til betaling 6 uger før kursusstart, når du modtager dit velkomstbrev.

Depositum pr. pers. kr. 1250/€170
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

Betaling DKK

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling EURO

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380