Folkedans (7 eller 14 dage) - Højskolen Snoghøj

17.06 – 23.06 & 24.06 – 30.06.18 Folkedans

I 2018 er kurset fyldt med valgfrihed – man kan deltage i 1. uge, eller man kan deltage i 2. uge – eller man kan deltage i hele kurset, som løber over 2 uger.

  • Folkedans 1. uge – 17/6 – 23/6
  • Folkedans 2. uge – 24/6 – 30/6
  • Folkedans 14 dage 17/6 – 30/6

Mange tager på højskole om sommeren for at nyde højskoleatmosfæren og det gode samvær med andre, og vi har i begge uger atter bestræbt os på at lave et overflødighedshorn af fantastiske danse- og musikoplevelser.

Hovedtemaet i 1. uge vil være danse fra Kolding-, Fredericia- og Vejle-egnen. Hovedtemaet i 2. uge vil være danse fra Sydfyn, Tåsinge og Langeland.

Vi skal, traditionen tro, også danse et par af de store selskabsdanse fra byerne – Vi skal denne gang i uge 1 danse den fine Redowa Salon Quadrille fra Wien og i uge 2 den sjove, amerikanske The Royal Horse Guard Quadrille – og så selvfølgelig Les Lanciers, som man har danset den i det danske borgerskab.

I år vil der i 1. uge være et tema om Snapsens Kulturhistorie. I Danmark har man drukket snaps i mange hundrede år, og Per Sørensen vil holde foredrag om snapsen – vi skal også smage på forskellige snapse og have en god frokost, hvor der vil være anledning til at få en snaps for de, der har lyst.

Der vil i 2. uge være et tema om Porcelænets Historie. Vi har i Danmark haft en meget fin tradition for at lave noget af verdens fineste porcelæn. Per Sørensen vil holde et foredrag om Porcelænets Historie, og så skal vi besøge Danmarks Porcelæns Museum i Middelfart.

Vi får også, ligesom de andre år, både i 1. uge og i 2. uge besøg af en kendt person – Personen er dog på nuværende tidspunkt hemmelig, men glæd jer til en forrygende aften.

Det er efterhånden en tradition for os at få den kendte, danske danseinstruktør, Helle Larsen, til at komme og undervise.
Helle har gennem de sidste, mange år arbejdet med alle de danske folkedanse. Når hun underviser, foregår det altid på en sjov og morsom inspirerende måde. Helle Larsen er på besøg både i 1. uge og 2. uge.

Udover dansene og foredragene skal vi også deltage i andre traditionelle højskolearrangementer – såsom morgensamlinger, højskolelærernes aktiviteter efter frokost og aftenarrangementer, hvor der bl.a. vil være rig lejlighed til at få rørt sangstemmen. Til nogle af aftenarrangementerne får vi gæster udefra, således kommer, traditionen tro, en folkemusikgruppe af flere unge folkemusikere, som ”fyrer den af”. De spiller koncert – og bagefter til sang og halløj. Vi får besøg af 2 hemmelige gæster.

Heldagstur, uge 1:

Kolding og Christiansfeld – Kolding har i 2018 750 års jubilæum – som fejres hele året på behørig vis. Vi skal besøge Koldinghus, som har været Koldings vartegn i alle 750 år. Koldinghus er ét af de mest besøgte museer i Jylland. Efter renoveringen for år tilbage er det blevet et meget spændende slot at besøge. Det er også i dag Danmarks Sølvmuseum – med mange internationale udstillinger. I anledning af 750-års jubilæet er der en meget spændende udstilling om ”Magtens Smykker”, hvor der vises mange, kongelige smykker – både fra ind- og udland, som vi skal se. Vi kører fra Kolding via Skamlingsbanken. Efter et lille ophold med en fantastisk udsigt fortsætter vi. Vi skal besøge den særprægede by, Christiansfeld, hvor Brødremenigheden har sat deres spor gennem århundreder. I 2015 blev byen godkendt som helt unik og enestående og kom på Unescos verdenskulturarvsliste. Turen falder i tråd med dansen, da mange af de folkedanse, som er på denne uges kursus, netop er fra det sydøstjyske område.

Eftermiddagstur, uge 1:

Brejning og Børkop Vandmølle. Denne eftermiddag besøger vi Brejning, som er én af de smukkest beliggende af de gamle institutioner indenfor Åndsvageforsorgen – Vi vil besøge det lille museum, Kellers Minde, der fortæller om anstaltens historie. Bagefter besøger vi den smukke Børkop Vandmølle.

Heldagstur, uge 2:

Sydfyn, Tåsinge og Langeland – Egnen omkring Svendborg er meget smuk, og vi kører forbi på vores vej til Tåsinge. På Tåsinge skal vi køre til de skønne Bregninge Bakker for at besøge Tåsinge Museum. Der finder vi bl.a. én af Danmarks største samlinger af spillemandsinstrumenter og noder. Efter besøget fortsætter vi til Langeland, hvor vi skal se mange af de spændende seværdigheder, bl.a. Herregården Skovsgård. Vi skal også besøge Tranekær, hvor det smukke slot er midtpunkt. Turen falder i tråd med dansen, da mange af de folkedanse, som er på denne uges kursus, netop er fra Sydfyn, Tåsinge og Langeland 

Eftermiddagstur, uge 2:

Clay Keramikmuseum Danmark – Middelfart – Efter foredraget på højskolen om ”Det danske porcelæns historie”, besøger vi denne eftermiddag Clay Museets skatkammer. Det rummer Danmarks mest interessante porcelænssamling af over 55.000 genstande af porcelæn, fajancer og stentøj fra Den kongelig Porcelænsfabrik, Aluminia fabrikken og Bing & Grøndal.


Praktisk info
Skolen rummer enkelt- og dobbeltværelser, trådløst internet, egen park & strand med badebro, sauna, mulighed for vegetar- og specialkost, håndvask på alle værelser og brusere på gangene. Bussen kører lige til døren, der er udsigt fra spisesalen til det skønne Lillebælt. Vi har dyne og pude, og du kan selv medbringe linned eller bestille det hos os til 75 kr. inkl. 2 håndklæder.


Pris
1 uge
Dobbeltværelse: kr. 4500/€605
Enkeltværelse: kr. 5000/€675

2 uger
Dobbeltværelse: kr. 7500/€1000
Enkeltværelse: kr. 8250/€1100


Betaling
Tilmeldingen er gældende når vi har modtaget depositum.
Depositum pr. pers. kr. 1000/€150
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380


Yderligere information:

Lizette Hansen, Snoghøj, tlf. 76 24 15 30 eller Per Sørensen, Kolding, tlf. 30 27 50 69.

Skynd dig med tilmeldingen, der plejer at være rift om pladserne! Velkommen til Snoghøj – både tidligere og nye kursister.