Højskolen Snoghøj Skole IT Folkedans · Scenekunsthøjskolen Snoghøj

16.06 – 22.06.19 Folkedans

Vi gentager succesen fra de foregående år og indbyder til et af Danmarks mest søgte folkedanserkurser. Kurset er åbent for alle, og du er velkommen, hvad enten du er ny eller genganger!

Vi håber også i år at se nye ansigter, der kan være med til at bære folkedansertraditionen videre. Så hvis du har tiden og lysten, har vi til gengæld et fantastisk program med danse og socialt samvær på Højskolen Snoghøj, der er kendt for sit gode køkken og unikke beliggenhed lige ned til Lillebælt.

Ugen er blevet til i et samarbejde mellem højskolen og Folkedans Danmark. Bemærk den særlige pris i år: 3950.-

Mange tager på højskole om sommeren for at nyde højskoleatmosfæren og det gode samvær med andre, og vi har i år atter bestræbt os på at lave et overflødighedshorn af fantastiske danse- og musikoplevelser.

Hovedtemaerne på dette års kursus vil være dansene fra Østjylland, Thy og Vendsyssel, bl.a. den dans, der var omkring de levende dansemiljøer i 1980’erne i Thy og Vendsyssel.

Vi skal, traditionen tro, også danse et par af de store selskabsdanse fra byerne – Vi skal i år danse Allemande-Trio-Quadrille og så selvfølgelig Les Lanciers, som man har danset den i det danske borgerskab.

 
 

I år vil et andet tema være ”Øllets Historie” – Vi skal høre foredrag, besøge Carlsberg og ikke mindst smage på øl. Vi skal også høre et foredrag ved Jørgen Solmose om ”Den nordiske Mytologi.” Ligeledes vil der blive afholdt et aftenforedrag af Per Sørensen ”Om hvordan borgene i byerne holdt fest og baller i gamle dage.”

Halvdagstur:

Halvdagsturen går til Fredericia, hvor et af verdens mest moderne bryggerier findes. Som en del af foredraget om Øllets historie, skal vi på virksomhedsbesøg på Carlsberg i Fredericia. Vi kommer til at opleve moderne tophygiejne og se tusindvis af flasker øl passere gennem et højteknologisk produktionsudstyr. Udover dansene og foredragene skal vi også deltage i andre traditionelle højskolearrangementer – såsom morgensamlinger og aftenarrangementer, hvor der bl.a. vil være rig lejlighed til at få rørt sangstemmen.

 Til nogle af aftenarrangementerne får vi gæster udefra, således kommer, traditionen tro, en folkemusikgruppe af flere unge folkemusikere, som ”fyrer den af”. De spiller koncert – og bagefter til sang og samvær. Desuden tilbydes der forskellige wellnesstilbud og oplevelser såsom saunagus, fodbade og sejltur på Lillebælt.

Lærere på kurset:

Danseinstruktør: Per Sørensen, Kolding

Spillemænd: Steffan Søgaard Sørensen, Kolding & Kristian Jørgensen, København

Aftengæster: Flere unge folkemusikere

Højskolelærer: Susanne Ærenlund 

Vi glæder os til at se dig!


Praktisk info
Skolen rummer enkelt- og dobbeltværelser, trådløst internet, egen park & strand med badebro, sauna, mulighed for vegetar- og specialkost, håndvask på alle værelser og brusere på gangene. Bussen kører lige til døren, der er udsigt fra spisesalen til det skønne Lillebælt. Vi har dyne og pude, og du kan selv medbringe linned eller bestille det hos os til 75 kr. inkl. 2 håndklæder.


Pris
Dobbeltværelse: kr. 3950
Enkeltværelse: kr. 4450


Betaling
Tilmeldingen er gældende når vi har modtaget depositum.
Depositum pr. pers. kr. 1000
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380


Yderligere information:

Lizette Hansen, Snoghøj, tlf. 76 24 15 30 eller Per Sørensen, Kolding, tlf. 30 27 50 69.

Skynd dig med tilmeldingen, der plejer at være rift om pladserne! Velkommen til Snoghøj – både tidligere og nye kursister.