Folkedans

En del af kurset ‘folkelige fællesskaber’, hvor der også er folkemusik og højskolesang

DATOER 

Ankomst søndag den 26. juni fra kl. 15 – 17

Afrejse lørdag den 2. juli kl. 10.30

KORT OM KURSET 

Vi gentager succesen fra de foregående år, og indbyder for 27. gang til et af Danmarks mest søgte folkedanserkurser for folkedansere. Er du folkedanser? Er du mellem 18-100? Har du tiden? Så kom på sommerkursus ved Lillebælt og få en uforglemmelig oplevelse! Snoghøj arrangerer, i samarbejde med Folkedans Danmark, et 7-dages sommerkursus i dansk folkedans for alle!

Læs i øvrigt her, hvad det indebærer at være på højskolekursus med alt, hvad det indebærer af højskolesang, spændende foredrag og hyggeligt samvær. 

FAGLIGT 

Mange tager på højskole om sommeren for at nyde højskoleatmosfæren og det gode samvær med andre, og vi har i år atter bestræbt os på at lave et overflødighedshorn af fantastiske danse- og musikoplevelser.

Hovedtemaerne på dette års kursus vil være dansene fra det Østjyske område. Området spænder vidt fra Bjerre Herred i syd over Horsens, Skanderborg, Århus til Randers i Nord. Danse som ”Kyvling Søren”, ”Kontra fra Blegind”, Den gamle Dronning”, ”Menuetten” fra Randers og andre spændende danse vil være på programmet.

Vi skal, traditionen tro, også danse et par af de store selskabsdanse fra byerne – og så selvfølgelig Les Lanciers, som man har danset den i det danske borgerskab. For nogle år siden blev der fundet en dansebog fra 1787, som indeholdt o. 150 ukendte danse – Vi skal prøve at genskabe nogle danse fra denne bog, der ikke har været i brug de sidste 200 år.

I år vil et tema være ”Bordets Glæder” – De sidst 200 år har Danmark haft et fantastisk veldrevet landbrug. Det skyldes ikke mindst andelsbevægelsestanken, som kom i slutningen af 1800-tallet. I dag leverer vi fødevarer over hele verden, og det er kun en lille del, vi selv spiser, resten eksporteres. Vi skal se på Andelsbevægelsens historie, på mejeri- og slagteridrift – og ikke mindst smage på nogle af de klassiske fødevarer, der produceres.

Ligeledes vil der blive afholdt et aftenforedrag af Per Sørensen: ”Danskerne i Fest og glæde” – hvor vi ser på bondestandens og borgerskabets fester i ældre tider.

UNDERVISERNE 

Per Sørensen

  • Per Sørensen er uddannet erhvervspædagog og folkedansepædagog og har i sin fritid arbejdet som danseforsker i 1700-1800-tals danseformer. Han er ”anden generations danser”, da hans forældre også dansede. Han startede med at danse i 1964. Som 14-årig begyndte han at undervise i dans og har gennem tiden undervist mange forskellige typer af hold. Per Sørensen har skrevet mange artikler om dansens- og musikkens historie. Per Sørensen har haft talrige tillidsposter indenfor organisationen Landsforeningen Danske Folkedansere og har tidligere været overdommer ved Danmarksmesterskabet i folkedans. Siden 1980 har Per Sørensen arbejdet med dansehistorie og rekonstruktion af gamle danse.

Steffan Søgaard Sørensen

  • Spillemand og fast inventar på kurset. Steffan er violinist og bassist og udlært i folkemusik på Carl Nielsen Academy of Music i Odense i 2003. Læs mere om Steffan her.

Kristian Jørgensen

  • Spillemand og fast inventar på kurset. Kristian spiller klaver, og har siden slut 90’erne dannet duo med Steffan.

UNDERVISNINGSSPROG 

  • Dansk

  

SKEMA (MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER) 

OM TILMELDING OG PRIS 

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os. 

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.  


Dobbeltværelse: kr. 4250/ €570

Enkeltværelse: kr. 5000/ €670

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Betaling
Depositum pr. pers. kr. 1250/€170
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380