Blomsterbinding og bæredygtighed

Praktisk info

Ankomst
Søndag fra kl. 15 – 17 (op til ugen)

Afrejse
Lørdag kl. 10.00

Pris
kr. 4.400 / €590

Se mere information i bunden af siden

Kort om kurset

Blomsterbinding og bæredygtighed er i år en del af kurset "Krop, hånd og ånd".

Bæredygtigt binderi med sommerens vilde blomster og naturens materialer. Skab blomsterbuketter, kranse og smukke blomsterarrangementer med sommerens skattekammer af materialer. Elsker du blomster, og har du lyst til en uge, hvor du kan fordybe dig i skønne farver, former og udtryk, skabt af sommerens vilde blomster og årstidsaktuelle materialer fra have og natur, samtidig med at du hygger dig med andre, så skal du ikke vente med at melde dig!

Højskolen Snoghøj glæder sig til servere en indsigtsfuld uge krydret med højskolesang, spændende foredrag og hyggeligt samvær.

Fagligt

I blomsterværkstedet skal vi arbejde med fire forskellige workshops de fire dage, hvor der arbejdes i værkstederne. Vi vil komme omkring fire forskellige discipliner i det at formgive med blomster og plantematerialer.

I den første workshop skal vi tale om kransens symbolik og historie samt samle materialer ind så vi kan binde, flette og forme skønne sommerkranse.

I den anden workshop skal vi samle ind til smukke sommerbuketter samt tale om, hvad vi kan finde og anvende til fremstilling af buketter i have og natur. Efterfølgende skal vi arbejde med spiralteknik og binding af forskellige former for buketter. 

I tredje workshop skal vi arbejde med komposition af bæredygtige dekorationer i genbrugsbeholdere med sand og mos som tekniske løsninger.

I fjerde workshop skal vi gennemgå analyse af form, farve, overflade og bevægelse, så vi sammen kan fremstille kæmpe “bæredygtige blomster” der kan udstilles på skolen grund.

I alle workshop vil der blive gennemgået grundregler og teknikker, så alle kan være med.

Kurset er for dig, der elsker at fordybe dig farver, former og udtryk, skabt af sommerens vilde blomster og årstidsaktuelle materialer fra have og natur! Vi skal binde, flette og forme skønne sommerkranse. Vi skal arbejde med spiralteknik, når vi binder smukke buketter af de ting, vi kan finde i Naturpark Lillebælt. Vi skal arbejde med komposition af bæredygtige dekorationer i genbrugsbeholdere med sand og mos som tekniske løsninger. Og vi skal gennemgå analyse af form, farve, overflade og bevægelse, så vi sammen kan fremstille kæmpe “bæredygtige blomster” der kan udstilles på skolen grund.

Sidst men ikke mindst skal vi nyde alt, hvad højskolelivet byder på af sang, samvær, samlinger og samtaler om alt mellem himmel og jord! 

Undervisere

Underviser
Dorthe Vembye

Dorthe Vembye er datter af en havebrugskonsulent, og hun er opvokset i en to tønder land stor have, som blev hendes legeplads fra barn af, i forhold til det at dekorere og være kreativ med blomster. Denne kreative legeplads lagde grunden til etlivslangt arbejdsliv som blomsterdekoratør. Dorthe Vembyes primære arbejdsopgave har i 38 år været undervisning på forskellige erhvervsskoler og i eget regi. Desuden har hun formidlet sit fag i form af dekoratør- og eksponerings opgaver, demonstrationer, tv- udsendelser, seks hobbybøger samt en syvende som er fagets grundbog “Binderi, teknik, design” Dorthe Vembye er kendt for at inspirere og give en masse viden fra sig, i forhold til teknikker samt viden om brugen af planter, blomster og materialer fra naturen og haven, på en måde, hvor alle kan deltage eller være med. Som fagmand går hun op i, hvad der rører sig, og arbejder derfor med bæredygtighed, og at et grønt fag forbliver og udføres "grønt”.

Undervisningssprog

Dansk

Skema (med forbehold for ændringer)

priser

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os.

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.

Dobbeltværelse: kr. 4400/ €590

Enkeltværelse: kr. 5150/ €690

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

om betaling

Når du har betalt dit depositum, er du sikret din plads på kurset. Restbeløbet forfalder til betaling 6 uger før kursusstart, når du modtager dit velkomstbrev.

Depositum pr. pers. kr. 1250/€170
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

Betaling DKK

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling EURO

​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380