Sommerhøjskole

Igen i år er vi klar med et spændende sommerprogram på vores sommerhøjskole med aktiviteter både til vands og til lands. Vores oplagte personale glæder sig til at give dig alt, hvad de har af inspirerende undervisning, foredrag, højskolesang, aktiviteter og dejlig mad. Og mon ikke vejret igen i år er med os, når vi skal nyde de lange sommeraftener ved smukke naturpark lillebælt. Vi er helt sikre på, at sommeren 2023 igen bliver en af de mindeværdige på den historiske højskole i Snoghøj.

Sommerhøjskole med noget for alle

På vores sommerhøjskole er der både gamle kendinge i form af folkedans, hvor vi stadig på Snoghøj holder fanen højt sammen med Folkedans Danmark.

På samme måde er det efterhånden en gammelkendt klassiker, at vi tilbyder undervandsjagt i samarbejde med Morten Rosenvold. Yoga & meditation udbyder vi sammen med MarcelloReal – gå ikke glip af dette! Marcello er det, man kalder et livstykke!

I havkajak har vi dels vores gode, faste højskolelærere, der kender Lillebælt som deres egen bukselomme. Herudover har vi fået hjælp af blandt andre Frederik Lassen.

Sidst men ikke mindst skal der selvfølgelig også morgensang, aftensang og foredrag til, når vi er på sommerhøjskole. Her har vi dels udefrakommende foredragsholdere, vores forstander, faste højskolelærere og skolens pianist, der sørger for det daglige, eksistentielle indspark, som du kan tage med ud i din dag og reflektere over – alene eller sammen med dine medkursister. På Højskolen Snoghøj laver vi højskole, og samtidig insisterer vi på at gøre netop dette på en afslappet og ukrukket måde, der er i øjenhøjde med vores kursister, og hvor vi sammen kan blive klogere på det liv, vi deler med hinanden.

Tro derfor heller ikke, at vi kun skal synge klassikerne fra højskolesangbogen. I 19. udgave af højskolesangbogen, som FFD udgav for et par år siden, er der også masser af sange, der adresserer det moderne menneskeliv med skilsmisser, delebørn, naturkatastrofer og alt det andet, vi slås med i disse år – blandt andet den nye klassiker “Fortabt er jeg stadig” af Stine Pilegaard og Katrine Muff.

En højskole er med Grundtvigs ord altid bygget af levende stene. Det betyder på mundret dansk, at højskolen altid udgøres af de mennesker, der befærder skolen. Derfor er det i virkeligheden også omsonst, når vi prøver at beskrive vores sommerhøjskole gennem ord. Det bedste råd er derfor:

KOM OG OPLEV HØJSKOLEN SNOGHØJ NU TIL SOMMER!

Oversigt over kurser 

Vi er stolte over at kunne lancere vores katalog af korte kurser på vores sommerhøjskole for sommeren 2023 Vi håber, at du finder lige nøjagtigt det, du har lyst til!  

Vores kurser i folkelige fællesskaber

Hvis du elsker ”Folkedans” og ”Folkemusik” og slet ikke kan sidde stille, når harmonika, klaver og violin begynder at lyd, så er dette kursus noget for dig! Du vælger selv, om du vil på folkedans eller folkemusik. Per Sørensen er igen den faste ankermand og kursusleder på det hele. Og det er derfor også Per, der sammen med forstander Kim Røge styrer os igennem ugen med morgensamlinger, aftensang, foredrag og alt, hvad der hører til på en vaskeægte sommerhøjskole! 

Vores kurser i yoga & meditation

yoga mindfulness snoghøj

Hvis du trænger til et hvil fra hverdagens stress, jag, performance og KPI’er, så er vores sommerhøjskole kursus i ”Yoga & Meditation” lige noget for dig. At sidde og meditere med udsigt ud over Lillebælt og med den gamle Lillebæltsbro i baggrunden kan ganske enkelt ikke beskrives. Det skal opleves!

Udover dette er der på kurset og vores sommerhøjskole i ”Yoga & Meditation” selvfølgelig også alt, hvad der hører sig til af morgen- og aftensang, foredrag og fortællinger! 

Vores kurser salsa, dans og bevægelse 

Hvis du bare elsker de sanselige cubanske rytmer og slet ikke kan sidde stille, når musikken begynder at spille, så er kurset i ”Salsa og Cubanske danse” på vores sommerhøjskole lige noget for dig! Herudover er det altid festlige folk, der befolker salsakurset, og du vil derfor på dette kursus også finde særdeles godt samvær med et godt glas vin og en god snak på Snoghøjs terrasse med udsigt over Lillebælt. 

Er du derimod mere til den danske og nordiske tradition indenfor dans? Og elsker du den folkemusik og folkedans, der igennem generationer er opstået i forskellige egne af Danmark, så er kurset i ”Folkedans” på vores sommerhøjskole noget for dig! 

Eller trænger du måske til at komme ud og vandre og undervejs stifte bekendtskab med både natur og kultur i trekantområdet, så er vores sommerhøjskole i ”Vandring” noget for dig. 

Alle kurser emmer selvfølgelig – udover god undervisning og gode instruktører – også alt, hvad hjertet kan begære af samlinger, morgen-, aftensang og udflugter!

Vores kurser over og under vand

Lillebælt er kendt vidt omkring for sit fantastiske liv og landskab over og under vand. Og på kurserne i UV jagt, Stand-up-paddle og havkajak vil du først og fremmest tilegne dig de færdigheder, du har brug for i forhold til at kunne færdes sikkert over og under vand. Derudover vil du lære om naturen og mennesket i naturen, sådan at du kan bruge din motionsform til at stresse af og bare koble af. Underviserne tager hensyn til forskellige niveauer, og der vil derfor være noget for både nybegyndere og øvede. 

Efter en lang dag under vand kan du få varmen igen i vores egen nybyggede sauna, eller du kan nyde et glas vin eller en økologisk specialøl på terrassen, inden køkkenet venter med lækker mad! 

På alle tre kurser på vores sommerhøjskole færdes vi både lige ved skolen og på Lillebælt, ligesom ugen også byder på udflugter til andre spændende områder. 

Udover dette er der på kurset selvfølgelig også alt, hvad der hører sig til af morgen- og aftensang, foredrag og fortællinger!