Friluftsliv højskole

Vores friluftsliv højskole er for dig, der ønsker at komme tættere på dig selv – som en del af naturen! 

Vi er med god grund blevet kaldt Danmarks formentlig smukkeste højskole. For vi ligger lige ned til vandet ved Lillebælt. Fra skolens spisesal har vi 20 meter ned til vores egen badebro, og her ligger vores speedbåd, vandski, havkajakker, dykkerudstyr og alt det andet, som vi bruger i dagligdagen på vores friluftsliv højskole! Ikke mindst er det også her, du efter en våd og kold dag finder vores egen sauna, hvor du indefra kan sidde og holde øje med skibene på vandet. 

I havkajakken lærer du om alle de teknikker, der gør, at du kan færdes sikkert og trygt på vandet, hvad enten det er blikstille eller fuld af bølger. Havkajak handler både om at være i zen med havet på stille morgen- og aftenture. Men havkajak kan også handle om konkurrence, styrke, tempo og action, når vi træner evnen til at rulle!    

I dykning starter vi i svømmehallen, hvor du lærer alt om, hvordan du og din makker færdes sikkert under vand. Herefter går turen ud i Lillebælt. Og Lillebælt er i dykkerkredse kendt som noget af Danmarks smukkeste og mest spektakulære farvand, fordi saltvand fra nord møder ferskvand fra syd. Dette skaber et helt unikt dyre- og planteliv, som vi skal udforske både under og over vand.

I klatring lærer du alt om de teknikker, der skal til for at færdes sikkert i tov og sele mange meter over jorden. Du lærer om den natur og de træer, der omgiver os. Og du lærer at udpege de træer, der i Danmark egner sig til klatring. Og sidst men ikke mindst lærer du – ligesom i havkajak og dykning – om mod, tillid, ansvar og klare aftale mellem dig og din makker! Måske bliver du endda så tryg i trætoppene, at du har lyst til at blive deroppe i en hængekøje!

Engang imellem lader vi pulsen falde og går ud og sanker i det kulinariske skattekammer, som Naturpark Lillebælt har at byde på lige udenfor døren. Du vil hurtigt opdage, at hver årstid har sit eget unikke udvalg af råvarer, som hurtigt kan tilberedes til lækre retter i vores udekøkken eller over bål på en af de nærliggende shelterpladser.   

Årsplan og undervisning vil veksle mellem grundskema med undervisning i havkajak, dykning, klatring og sankning i og omkring Snoghøj. Herudover vil der være projektuger, hvor vi for eksempel tager på sheltertur eller ekskursioner ude i landet. I januar tager vi på fjeldtur til Norge eller Sverige. Sidst men ikke mindst vil der også være projektuger, hvor du bliver udfordret på at lave noget sammen med skolens andre linjer indenfor teater og musik.

Valgfag

På Højskolen Snoghøj har vi en bred vifte af valgfag.

  • Nogle af vores elever tager endnu mere skuespil og teater i valgfagsblokken.
  • Nogle af vores elever vælger vores fag indenfor musik og sangskrivning. 
  • Andre af vores elever har brug for lidt frisk luft og friluftsliv i valgfagsblokken. 
  • Nogle af vores elever læser et HF fag eller tager ”intensiv dansk eller matematik” i valgfagsblokken.

Det er helt op til dig. Og husk! Der er ikke en rigtig eller forkert måde at være på højskole på. Der er kun din måde! Og den finder du sammen med os andre.