Sangskrivning

Kan du høre det? De små melodier og forbi svævende brudstykker af tekster, der rumsterer, når du lukker øjnene? På sangskriverlinjen indfanger vi dine idéer og gør dem til virkelighed. Du får værktøjerne til ikke blot at få tekster og melodier ned på papiret, men også ind i studiet og ud på scenen. Her bliver dine idéer til virkelighed, og dine sangtekster får liv.

Forløbet

Vi kommer hele vejen rundt i undervisningen, og du vil tilegne dig en bred vifte af kompetencer indenfor komposition, akkordopbygninger, melodi, genrekendskab, instrumentering og arrangement. Glæd dig også til at deltage i en lang række skriveøvelser, der gør, at du får hul igennem til dine kreative ideer og unikke sange, når du vælger sangskrivning på højskole.

Du behøver ikke at spille et instrument for at vælge sangskrivning. Fokus er på det kunstneriske skabende i processen, og ofte er en smartphone nok til at synge en melodi ind. Så kan tekst, noder og akkorder altid tilføjes senere – måske af en af dine kammerater?

 Ofte bliver de bedste sange til i et samarbejde mellem forskellige elever, der besidder forskellige talenter inden for sangskrivning. Og ofte ender det også med, at de skrevne sange kommer på scenen til open stage og måske endda Snoghøj Songwriting Festival. 

Når du og dine holdkammerater har skrevet jeres tekster og tilhørende musik, kaster vi os over indspilningen. Skolen råder over et veludstyret sangskriverlokale med det nyeste udstyr. Vi arbejder primært i Logic Pro og Garageband, og her vil du lære alt om at opbygge tracks og indspille liveinstrumenter og vokal. Og ikke mindst vil du lære at nørde detaljer, indtil din sang har lige det udtryk, du ønsker dig!  

Temaer i undervisningen

I undervisningen kommer vi til at berøre temaer som:

  • Musikhistorie, tradition og nytænkning

  • Kunstnerisk inspiration og personligt udtryk

  • Musikalsk form og opbygning  

  • Tekstskrivning og færdiggørelse 

  • Genre, melodi og akkorder 

  • Indspilning af tracks, liveinstrumenter og vokal 

  • Performance, lys og lyd 

  • Gruppedynamik, projekt- og personlig ledelse

HØRT PÅ HØJSKOLEN

Nogle af vores elever tager endnu mere skuespil og teater i valgfagsblokken. Nogle af vores elever vælger vores fag indenfor musik og sangskrivning. Andre af vores elever har brug for lidt frisk luft og friluftsliv i valgfagsblokken. Nogle af vores elever læser et HF fag eller tager ”intensiv dansk eller matematik” i valgfagsblokken.

Det er helt op til dig. Og husk! Der er ikke en rigtig eller forkert måde at være på højskole på. Der er kun din måde! Og den finder du sammen med os andre.

Færdighedsfag

På Snoghøj sammensætter du dit eget skema. Ved siden af dit linjefag vælger du selv de færdighedsfag, du vil fordybe dig i. Du kan vælge endnu mere af det, du allerede er god til –eller du kan vælge at fokusere på helt nye færdigheder. Læs mere under færdighedsfag eller byg dit eget skema her.

Rejs ud i verden

To gange om året tager vi ud i verden og besøger byer, hvor der hver dag trædes nye kunstneriske stier. I både Berlin og New York har vi et væld af kontakter. Det betyder, at du får en “once in a lifetime”-oplevelse, hvor vi i fællesskab udforsker nye byer og kulturer gennem en kunstnerisk linse.

Mød en tidligere elev

Matilde Zeuner Nielsen, Musicalperformer i blandt andet “Mamma Mia!” & “Lyset over Skagen” har også gået på musical højskolen, Snoghøj

AFSLUTNINGSSHOWS

Vores afslutningsshow er et ægte festfyrværkeri, hvor du får lov til at demonstrere alt det, du har lært. Og selvom du er på sangskriverlinjen, kan du frit vælge mellem de forskellige afslutningsshows, som vi laver hvert forår. Du kan læse mere om vores afslutningsshows her.

Har du spørgsmål?

Lad os ringe dig op, vi kan med stor sandsynlighed hjælpe dig

Hvad drejer spørgsmålet sig om?
GDPR