Hverdagens værdier

Udover at deltage i den undervisning, du brænder for, bliver Højskolen Snoghøj også dit hjem, mens du er hos os!

Et hjem hvor vi lever sammen og tager os af hinanden i hverdagens glæder og sorger.

Et hjem hvor både personale og elever omgås hinanden i et rart, rummeligt og respektfuldt fællesskab med hinanden.

Fællesskaber

Være én – men én iblandt – og mødes så du gror!

Denne linje har mange af os måske sunget i højskolesangen ”Linedanseren”. Og linjen beskriver meget godt, hvad det er for en ånd, vi prøver at skabe på Snoghøj. Vi ønsker, at der skal være plads til alle vores elever. Og vi vægter, at vi møder hinandens forskellige personligheder og præferencer i et varmt, rummeligt og forpligtende fællesskab, hvor vi finder ud af det hele sammen!

MINDRE OG STØRRE FÆLLESSKABER

Du bliver en del af den linje, du har valgt.

Du bliver en del af det valgfag, du har valgt.

Du bliver en del af samlinger, kor og projekter sammen med hele skolen.

Du bliver en del af den gang, du bor på sammen med forskellige nationaliteter og elever fra de andre linjer.

Du kan vælge at bo sammen med en anden elev.

Eller du kan vælge at bo på enkeltværelse.

DE FRIVILLIGE FÆLLESSKABER

Og du kan vælge at være en del af andre fællesskaber – måske:

Elevrådet
Festudvalget
Gammel elevforening
Løbeklubben
”Snoghøj Racing Club”
Vinterbadeklubben
Filmklubben
Hækleklubben
Eller en helt anden klub, som du og dine kammerater bliver enige om at lave!

HØRT PÅ HØJSKOLEN

Højskolen Snoghøj er kendt for at være et fantastisk sted at lære og vokse som person. Her får man mulighed for at udforske sine interesser og møde mennesker med forskellige baggrunde og perspektiver. Der er en unik og hyggelig atmosfære på skolen, hvor man bliver en del af en tæt fællesskab.

Ud over at lære om forskellige emner, såsom kunst, musik, skuespil eller dans, lærer man også meget om sig selv og sine egne styrker og svagheder. Det er en oplevelse, der vil blive husket for livet, og som vil have en positiv indflydelse på ens personlige og faglige udvikling.

Sådan spiser vi

I Snoghøjs køkken finder du Ghita, Rasmus og Daniel! Kendetegnende for dem alle er, at de elsker at arbejde på højskole – og sammen med vores elever finde veje til at imødekomme nye strømninger, trends og tendenser indenfor mad. Det betyder, at uanset om du er allergiker, veganer eller noget helt tredje, kan du være sikker på en ting: Du bliver altid mødt med et smil og et ønske om at hjælpe, når du kommer i køkkenet!

Vi arbejder som noget helt naturligt med fokusområder som:

Økologi
Madspild
Lokale leverandører
Det grønne køkken
Vegansk og vegetarisk mad
Måltidet som æstetik og levende fællesskab

Økologisk og grønt

Det betyder, at vi prøver at planlægge en menu, hvor råvarerne – og især det kød vi spiser – er dyrket økologisk og lokalt. På den måde spiser vi med god samvittighed i forhold til dyrevelfærd, ligesom vi ved, at vi både tager os godt af vores fælles klode og vores kroppe

DET GRØNNE KØKKEN, VEGANSK OG VEGETARISK

Derudover arbejder vi med tankerne i det grønne køkken. Og du vil derfor hver dag finde en række spændende og ikke mindst nærende salater på vores buffet.

Hver uge har vi som minimum 2 kødfrie dage, og hver dag er der veganske og vegetariske alternativer. Eller sagt på en anden måde: Ghita, Rasmus og Daniel er så passionerede omkring det grønne køkken, at det veganske og vegetariske i virkeligheden ikke er et alternativ, men ofte udvikler sig til det foretrukne – selv for inkarnerede kødspisere!

MADEN SOM ÆSTETIK OG FÆLLESSKAB

Sidst men ikke mindst er det vigtigt for os, at mad både er til maven, til øjnene og for fællesskabet. Maden er også en æstetisk nydelse, og vi sætter en ære i, at maden fremstår lækker og indbydende. Sidst men ikke mindst værner vi om måltidet som det sted, hvor vi er sammen og finder et fællesskab med hinanden – med tid til nærvær og samtale midt i en travl og til tider hektisk hverdag.

Sådan bor du

Vi gør meget ud af, at højskolen skal føles som dit hjem i den tid, du er hos os. Og det er nok de færreste af os, der kommer til at bo med udsigt til egen sø eller Lillebælt. På Snoghøj har du chancen!

Du bliver som udgangspunkt indkvarteret på tomandsværelser sammen med en anden elev, der taler samme modersmål som dig selv. At gå på højskole er lig med at møde nye indtryk hver dag og ikke mindst at møde mennesker fra alle dele af verden. Derfor er det efter vores erfaring rart, at man har en person, som man kan vende dagen med på sit eget modersmål.

Der er også en del af vores elever, der vælger at bo på enkeltværelse. Det er helt fint! Det vigtigste er i virkeligheden, at du gennem dit højskoleophold lærer at tage ansvar for – og kommunikere – hvordan du trives bedst. Og her er et enkeltværelse, hvor man i slutningen af dagen kan trække sig tilbage for sig selv en god idé for nogle af vores elever.

Husk – der er ikke en rigtig og forkert måde at være på højskole på. Der er kun din måde, og den finder du sammen med os andre i et fællesskab præget af rummelighed og respekt.