Internationale baldanse

Start 01.08.21
Slut 07.08.21

Hent katalog på dansk
Get brochure in english
Broschüre in deutscher Sprache erhalten

ALT OPTAGET – VENTELISTE

Europæiske og amerikanske baldanse

I slutningen af 1700-tallet var det rækkedansene, der prægede de europæiske og amerikanske balsale; men fra år 1800 kom der nye danse til: Françaiser og store Quadriller. Senere i århundredet var det store og spændende quadrille danse som Les Lanciers og Le prince Imperial. Ligeledes går pardansen sin sejrsgang over den vestlige verden: danse som Sauteuse, Skotsk Vals, Russisk Vals, Wienervals, Polka, Mazurka og Galop er blot nogle af de mange danse, der henrykkede ungdommen gennem 1800-tallet.  På Højskolen Snoghøj skal vi danse danske, amerikanske og andre europæiske baldanse. I Danmark findes en meget speciel Les Lanciers tradition. Dansen bliver stadig udøvet i levende tradition mange steder i Danmark, selv hos Hendes Kongelige Højhed, Dronning Margrethe, danses Les Lanciers, når der er hofbal.

Musik – Den danske kvadrilletrio

Til sommerskolen er der levende musik – udført af 3 fantastisk dygtige musikere, og der bliver bl.a. benyttet musik af H. C. Lumbye, den berømte, danske dansekomponist. Hvem kender ikke Champagnegalop eller Jernbanedampgalop? Det er ikke tilfældigt, at han kaldes ”Nordens Strauss”.

Musikerne er: Jesper Rudloff – violin

Steffan Søgaard Sørensen – violin og kontrabas

Kristian Jørgensen – flygel

Den danske kvadrilletrio

Instruktør Stuart Marsden

Det er en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til Englands dygtigste baldanseinstruktør.

Stuart Marsden er dansehistoriker, instruktør, koreograf og udøvende danser og musiker. Han har været med til at lave mange tv-udsendelser med historisk dans, som han koreograferer. Han underviser i dans fra de forskellige tidsperioder: Georgian (1700-1800) – Regency (1790-1830) – Victorian (1830-1900) – Ragtime (1900-1930). Til dette kursus vil Stuart fokusere på romantikken (1820 – 40) der byder på topmålet af elegance og glæde.

Stuart Marsden

Instruktør Jørgen Schou-Pedersen

Jørgen Schou-Pedersen er uddannet i musikvidenskab fra Københavns Universitet, men har siden taget eksamen som danseinstruktør i historisk dans fra The Dolmetsch Historical Dance Society, hvor han nu selv giver kurser. Han har modtaget undervisning hos en lang række af de førende eksperter på området, bl.a. Ken Pierce, Andrea Francalanci, Christine Bayle, Cecilia Grácia Moura, Julia Sutton, Dorothée Wortelboer, Anne Daye, Isabel Suri, Patri Pugliese, Sylvia Hartung, Yvonne Vart, Hannelore Unfried og Jürgen Schrape. Men han har først og fremmest selv drevet grundforskning på området og forelæser på konferencer om dansehistorie, ligesom han også sidder med i komiteer, som arrangerer internationale dansesymposier.

Jørgen Schou-Pedersen har undervist på kurser i historisk dans i mange lande, på musikkonservatorier, universiteter, teatre m.v. Han har lavet koreografi til teater, film og TV og underviser i historisk dans på Statens Teaterskole og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Jørgen Schou-Pedersen underviser i danse fra 1450 – 1910 og leder tre optrædende dansegrupper.

Jørgen Schou pedersen

Instruktører Annette Thomsen og Ole Skov

Annette Thomsen er uddannet børnepædagog og folkedansepædagog, og Ole Skov var IT-system-konsulent. Begge er ”anden generations dansere”, da deres forældre også dansede. Annette Thomsen har danset siden 1960 og Ole Skov siden 1959. Annette Thomsen har gennem tiden haft en omfattende kursusvirksomhed som folkedansepædagog og har undervist i dans på talrige kurser i Danmark og i udlandet. Hun var underviser hos Landsforeningen Danske Folkedansere og har tidligere været overdommer ved Danmarksmesterskabet i folkedans. Ole Skov er i sin fritid danseforsker, og han har de sidste mange år været samler af al materiale om danse- og musikhistorie, der kan have interesse for en danseforsker – således, at han i dag har et stort, privat dansearkiv.

Instruktører Pia og Per Sørensen

Per Sørensen er uddannet erhvervspædagog og folkedansepædagog og har i sin fritid arbejdet som danseforsker i 1700-1800-tals danseformer. Han er ”anden generations danser”, da hans forældre også dansede. Han startede med at danse i 1964. Som 14-årig begyndte han at undervise i dans og har gennem tiden undervist mange forskellige typer af hold. Per Sørensen har skrevet mange artikler om dansens- og musikkens historie. Per Sørensen har haft talrige tillidsposter indenfor organisationen Landsforeningen Danske Folkedansere og har tidligere været overdommer ved Danmarksmesterskabet i folkedans. Siden 1980 har Pia og Per Sørensen arbejdet med dansehistorie og rekonstruktion af gamle danse. Det er dem, der bl.a. har rekonstrueret ”Le Prince Imperial” og ”Otteturen-Promenadekvadrille”, som benyttes af dansere i Danmark.

piaogper.dk

Udflugt og Thedansant

I nærheden af højskolen ligger Kongebrogården, som vi vil sejle til. På stedet drikker vi the og kaffe, og hvis vejret tillader det, vil vi danse lidt i naturen udenfor hotellet.

Gallaaften

Den sidste aften er gallaaften, hvor vi klæder om til ”Galla”. Vi skal besøge det gamle spændende Hotel Harmonien I Haderslev. Adskillige omrejsende danske danselærere har i tidens løb undervist i modedanse i den store sal. På hotellet skal vi skal spise en 3 retters menu med efterfølgende ”Grande Bal“.


Samtidig med kurset er der også:
Meditation & Yoga
Havkajak


Pris og praktisk info

Kun kr. 6259,- for 7 dage – alt incl. logi i dobbeltværelse, fuld forplejning, udflugt og gallaaften. Tillæg for enkeltværelse: kr. 350,-. Man skal deltage parvis. Enlige henvises til at finde sig en partner eller blive skrevet op på en liste.

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Yderligere information:

Højskolen Snoghøj,

telefon: +45 7624 1530

eller

Per Sørensen, Kolding, telefon: +45 3027 5069

Betaling
Depositum pr. pers. kr. 1000/€150
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380