International Auteur –
Scenekunst på internationalt niveau

På linjen for international auteur arbejder vi med at skue ud mod verden. Linjen arbejder intenst med forståelsen af globaliseringen og det samskabende med fokus på internationale scenekunstnere, scenekunst og performance.

Ved at skue udad mod verden kan vi lære meget om os selv, og ikke mindst om hinanden. Du kommer som studerende på international auteur derfor også til at arbejde på tværs af de mange forskellige kulturer, der er repræsenteret på højskolen. I din undervisning vil du møde folk fra hele verden, som du vil skabe scenekunst sammen med. Selv uden for undervisningen er Højskolen et meget internationalt miljø. Her vil du f.eks. nyde en kop eftermiddagskaffe ved vandet sammen med en af de mange studerende fra de andre linjer.

Globalisering og samskabende scenekunst

At lære af hinanden er en helt essentiel del af international auteur. Derfor opfordrer vi til, at vores studerende tager deres egen kultur og forståelse med ind i undervisningen og bidrager aktivt med den. De studerende på international auteur vil også aktivt skulle bidrage med deres viden og forståelser til højskolens andre studerende, og arbejde samskabende med dem. Du vil f.eks. skulle arbejde sammen med et hold studerende fra vores linje med skuespillere eller musicaludøvere eller måske skal du arbejde sammen med vores studerende fra auteurlinjen hvor de vil hjælpe jer med deres store viden om lysopsætninger og scenenografi og derfor sammen kan opsætte den fede samskabende forestillingen.

Folk fra hele verden kommer på international auteur

Internationale gæsteundervisere

I løbet af året får du en helt unik mulighed for at arbejde sammen med nogle af de bedste internationale undervisere. Du kommer blandt andet til at arbejde med improvisation med Canadiske Frank Totino der underviser på teaterskoler og universiteter i hele verden. En anden helt unik gæsteunderviser du får glæde af er Steve Jarand der kommer til højskolen for at undervise i blandt andet improvisation ved hjælp af hel- og halvmasker. En helt unik oplevelse!

Ukrainsk studerende i egen international auteur forestillingen