Sådan spiser vi

I Snoghøjs køkken finder du Ghita, Rasmus og Daniel! Kendetegnende for dem alle er, at de elsker at arbejde på højskole – og sammen med vores elever finde veje til at imødekomme nye strømninger, trends og tendenser indenfor mad. Det betyder, at uanset om du er allergiker, veganer eller noget helt tredje, kan du være sikker på en ting: Du bliver altid mødt med et smil og et ønske om at hjælpe, når du kommer i køkkenet! 

Vi arbejder som noget helt naturligt med fokusområder som:

  • Økologi
  • Madspild
  • Lokale leverandører
  • Det grønne køkken
  • Vegansk og vegetarisk mad 
  • Måltidet som æstetik og levende fællesskab 

Økologisk og lokalt

Det betyder, at vi prøver at planlægge en menu, hvor råvarerne – og især det kød vi spiser – er dyrket økologisk og lokalt. På den måde spiser vi med god samvittighed i forhold til dyrevelfærd, ligesom vi ved, at vi både tager os godt af vores fælles klode og vores kroppe!

Det grønne køkken, vegansk og vegetarisk

Derudover arbejder vi med tankerne i det grønne køkken. Og du vil derfor hver dag finde en række spændende og ikke mindst nærende salater på vores buffet. Hver uge har vi som minimum 2 kødfrie dage, og hver dag er der veganske og vegetariske alternativer. Eller sagt på en anden måde: Ghita, Rasmus og Daniel er så passionerede omkring det grønne køkken, at det veganske og vegetariske i virkeligheden ikke er et alternativ, men ofte udvikler sig til det foretrukne – selv for inkarnerede kødspisere!

Maden som æstetik og fællesskab

Sidst men ikke mindst er det vigtigt for os, at mad både er til maven, til øjnene og for fællesskabet. Maden er også en æstetisk nydelse, og vi sætter en ære i, at maden fremstår lækker og indbydende. Sidst men ikke mindst værner vi om måltidet som det sted, hvor vi er sammen og finder et fællesskab med hinanden – med tid til nærvær og samtale midt i en travl og til tider hektisk hverdag.