Producing Performance Artist

Producing Performance Artist linjen er for dig, der ønsker kompetencerne til at få dine egne scenekunstneriske idéer ud og leve i virkeligheden – på teatre, scener og spillesteder i hele landet! Det kan være, du ønsker at søge op på Scenekunstskoler i ind- og udland, eller det kan være, du bare elsker at indgå i kreative projekter med andre fra hele verden!  

PPA linjen er skolens internationale linje, og undervisningssproget er engelsk.

Scenekunst og faglighed

På Producing Performance Artist linjen arbejder vi med hele processen omkring det at lave teater. Vi arbejder hele tiden i små og større projekter, og herigennem bliver du en allround kunstner, idémager, producer og performer.

Vi arbejder gruppebaseret og sætter hele tiden vores ideer i spil i projekter og visninger. I undervisningen lærer du for eksempel om dramaturgi og grundlæggende opbygning og komposition af et teaterstykke. Denne viden bruger du i praksis, når der skal skrives, og temaer og kunstneriske ideer skal ned på papir. Sideløbende lærer du at udvikle scenografiske modeller, inden instruktion og dramatisk indstudering i gang. Til sidst kommer den tekniske side med lys og lyd i spil. En teaterproces kan være præget af stor kompleksitet. Du vil derfor også opnå færdigheder i praksis indenfor gruppedynamikker, projekt- og produktionsledelse, der gør, at du sammen med dine kammerater kan lede en proces præget af kunstnerisk og kreativ samskabelse! 

Teaterbranchen har ændret sig markant over de senere år. Mange scenekunstnere er i dag også direktører i deres eget lille produktionsselskab. Producing Performance Artist henvender sig derfor til dig, der ønsker at udvikle dig til kunstnerisk iværksætter og kaospilot i et miljø præget af sprudlende, kreativ og kunstnerisk passion.  

Scenekunst og højskole

Hvorfor skal du tage på Højskolen Snoghøj og dyrke din passion for musical?

Det korte svar er: Fordi Højskolen Snoghøj er så meget mere end det faglige, der foregår i selve undervisningen. På Højskolen Snoghøj har du adgang til skolens undervisningslokaler og udstyr døgnet rundt! Det betyder, at du altid kan øve dans, sang eller skuespil – også om aftenen eller i weekenden, hvor en af vores dygtige lærere har vagt og står klar til at hjælpe dig. Det betyder også, at du i fritiden kan indgå i skabende og kunstneriske projekter sammen med nogle af dine højskolevenner fra de andre linjer. På den måde får du ikke bare nye venner. Du får også udvidet din kunstneriske og menneskelige horisont!

Sidst men ikke mindst er der alt det andet: det sociale, hygge på værelset, festerne, svømmeturen, gåturen, saunaen, udsigten, maden og ikke mindst venskaberne for livet. Alt det, som det er så svært at fortælle om. Alt det, som kun kan opleves og leves.

Teaterinstruktør uddannelse

Valgfag

På Højskolen Snoghøj har vi en bred vifte af valgfag.

  • Nogle af vores elever tager endnu mere skuespil og teater i valgfagsblokken.
  • Nogle af vores elever vælger vores fag indenfor musik og sangskrivning. 
  • Andre af vores elever har brug for lidt frisk luft og friluftsliv i valgfagsblokken. 
  • Nogle af vores elever læser et HF fag eller tager ”intensiv dansk eller matematik” i valgfagsblokken.

Det er helt op til dig. Og husk! Der er ikke en rigtig eller forkert måde at være på højskole på. Der er kun din måde! Og den finder du sammen med os andre.