Auteur & Iscenesættelse | Teaterinstruktør uddannelse

Auteur: Kunstneren med mange færdigheder

Hvis du ønsker at få evner og færdigheder inden for alle scenekunstens facetter er auteurlinjen noget for dig. Du vil komme bredt omkring og få en god basisviden om stort set alt der har med teater at gøre. Hvis du ønsker at specialisere dig inden for ét emne, får du også rig mulighed for det. Når og hvis du søger ind på en af de danske scenekunstskoler hjælper vi dig hele vejen. ​Auteur linjen har fokus på det kunstnerisk skabende. Her kan du arbejde praktisk og teoretisk med at udvikle ny scenekunst.

auteur performance

Teaterinstruktør og Koreograf

Du vil få undervisning i teater- og personinstruktion. I samarbejde med dine medstuderende får du mulighed for at instruere scener. Målet er at lære at skabe i samarbejde og fra én selv. Scenerne du skaber vil blive vist for dine medstuderende, så du får altså rig mulighed for at udvikle dine evner i trygge rammer. Du lærer også at instruere danse og danseteater med dygtige koreografer.

Manuskriptforfatter

Hvis du ønsker at lære at skrive manuskripter (eller måske sange) er auteurlinjen også noget for dig. Vi samarbejder med profesionelle manuskriptforfattere, der stadigvæk er aktive i det danske og internationale teatermiljø. Du vil få alt den hjælp du har behov for fra første idé, gennem udviklingen af denne og til at få det ned på papir og efterfølgende op på scenen. Du vil være med til at skabe de første spæde skridt i skabelsen af ny scenekunst.

Scenografi

Skab scenografier, hvor kun fantasien sætter græsen. Vi har et kunstnerisk princip på højskolen om, at hvis du har lyst til at gøre det, får du som udgangspunkt lov til det. Skal væggen males og scenografien bankes op i væggen, gør vi det! Vi ser muligheder og ønsker at give dig den bedste ramme for at udvilke dig kunstnerisk. Du vil arbejde i tæt samarbejde med instruktører, manuscriptforfattere og lyd- og lysdesignerne om at skabe dén scenografi, du havde drømt om at skabe.

Lyd- og Lysdesign

Som auteur er det vigtigt at have et stort overblik over alle funktioner på teateret. Derfor er viden om Lyd- og lysdesign vigtigt. Vi har de samme miksere, pulte, micro-ports, lamper og generelle udstyr, som på de store teatre. Du bliver instrueret i ophængning og opsætning af alt udstyret, så du – hvis du har lyst – kan afvilke store forestillinger. Du får også mulighed for at arbejde med projektioner og videomateriale.

Komponist

Skab musik og lyd til de store forestillingen. Det kan både være at designe et stort lydbillede til en forestilling eller dine egne originale sange. Det vigtigste er, at du skaber med hjertet og hele tiden udvikler dig kunstnerisk.

Du vil blive undervist af nationale og internationale skabende professionelle inden for scenekunstområdet således, at du får de bedste forudsætninger for at udvikle dit eget kunstneriske udtryk.

Du vil som Auteur få mulighed for at afprøve og afsøge din helt egen kunstneriske stil, skabe og instruere dine egne stykker. Du får mulighed for at instruere dine medstuderende på musical-skuespilslinjen og arbejde i et inspirerende kunstnerisk fællesskab.