Højskolen Snoghøj Skole IT Videokursus - Kunsten at fortælle med levende billeder · Højskolen Snoghøj

Kunsten at fortælle med levende billeder

28.7 – 3.8 2019

 

 

Du kender til videoens mange fordele. Du har måske allerede givet dig i kast med dine første
videoproduktioner, men vil gerne videre til det næste niveau. For at blive fortrolig med filmhåndværket og skarpere på hvordan du kommunikerer et budskab med levende billeder.

 

For at lave videoer der fanger folk, så skal du kende de filmiske virkemidler. Igennem en blanding af teori, filmhistorie, demonstrationer og praktiske øvelser lærer du på en uge
hvordan en video skrues sammen, så den engagerer seeren direkte på et følelsemæssigt plan. Således at du er sikker på, at dine videoer opnår den ønskede effekt og bliver set til ende.

 

Med udgangspunkt i undervisernes egen arbejdsmetodik – og med eksempler fra kendte film og egne videoproduktioner – får du en forståelse for hvordan ideer omsættes til medrivende historier i levende billeder. Højskolekurset er baseret på tesen, at alle intuitivt forstår filmsproget. Formålet med kurset er derfor, at gøre deltagerne bevidste om det, som de allerede ved. For at de på en inspirerende og underholdende måde, kan blive klædt bedre på til næste gang de selv skal producere en video eller købe en videoproduktion ude i byen.

Processen

 

Omdrejningspunktet for højskolekurset er visuel historiefortælling. Vi arbejder med idéudvikling, hvordan du planlægger en videoopgave, mestrer dine optagelser, vi arbejder med lyd og lys, samt hvordan du ved hjælp af enkle regler kan komponere dine billeder, så de kan klippes
sammen til en fængende fortælling.

Fokus er på processen. Målet er derfor ikke, at du har en færdig video, når ugen er omme, men at du:

 

  • Er blevet fortrolig med dit udstyr
  • Kender arbejdsgangene bag enhver
   video-/filmproduktion
  • Blevet bedre til at fortælle historier i levende
   billeder
  • Er styrket i at udnytte filmmediets potentiale

 

For arbejdsgangen til at skabe en effektiv og engagerende film er identiske hvad
enten man taler video, spillefilm, dokumentarfilm, virksomhedsportrætter eller lignende.

Om underviserne

Steven Changtrakul er en visuel stærk historiefortæller med de kreative og tekniske færdigheder til at bringe en video til live. Steven har tidligere arbejdet hos Strong Productions, Kort & Dokumentar Filmskolen, DR Markedsføring og har udover film en baggrund som
projektleder og konceptudvikler indenfor e-handel.

Steven Changtrakul

Barnaby Stig Swann Pedersen er passioneret filmskaber med skarpt blik for formidling
i levende billeder. Barnaby har en baggrund som iværksætter, festivalleder, Kulturskaber i Københavns Kommune med mere. En broget baggrund, som har lært han én vigtig ting: Et projekt kan være nok så godt, men hvis det ikke får synlighed, så genererer det hverken publikum, kunder eller interesse hos potentielle sponsorer og samarbejdspartnere.

Barnaby Stig Swann Pedersen

Steven og Barnaby driver sammen Kort- & Dokumentar Filmskolen

og Swann Pro Motion. Kort- & Dokumentar Filmskolen er et af landets største udbyder af kurser og kursusforløb inden for film, tv og nye medier. Swann Pro Motion er et PR- og videoagentur som skaber medrivende historier i ord og levende billeder.

Praktisk info

“Alt kamera, lys, lyd og redegeringudstyr er indkluderet. Vi optager med profesionelle Sony kameraer og klipper på IMacs med både FinalCut X og Adobe Premiere Pro installeret. Bemærk at vi dog kun kan vejlede i brugen af FinalCut Pro X.

Har du et ønsket om at anvende eget udstyr, er du meget velkommen. Send os i så fald en mail til Barnaby i god tid, så vi ved, hvor meget grej vi skal ha’ med.”

Bemærk at vi i løbet af kurset også arbejde kameraet i din mobiltelefoner. Sørg derfor for at der er god hukommelsesplads på din mobiltelefon og du har mulighed for at lave løbende back up på en ekstern enhed.

Skolen rummer enkelt- og dobbeltværelser, trådløst internet, egen park & strand med badebro, sauna, mulighed for vegetar- og specialkost, håndvask på alle værelser og brusere på gangene. Bussen kører lige til døren, der er udsigt fra spisesalen til det skønne Lillebælt, hvor marsvinene gerne stikker hovedet op. Vi har dyne og pude, og du kan selv medbringe linned eller bestille det hos os for 75 kr. inkl. 2 håndklæder.

I samme periode er der kurser i undervandsjagt og Yoga & Mindfulness

Pris:

Pris
Dobbeltværelse: kr. 4450/€600
Enkeltværelse: kr. 3950/€530

Betalingkr. 
Tilmeldingen er gældende når vi har modtaget depositum.
Depositum pr. pers. kr. 1000/€150
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380