Strikkekursus På Højskole | Fokus på din designproces → Se nu

Kom og leg og strik med os

Start 11.07.21
Slut 17.07.21

Alle designs er nogens fortolkning. Lad os se DIN fortolkning og DIT design. For alle kan fortælle og alle kan designe – også dig!

strikketPå dette strikkekursus vil der være fokus på din designproces. Baseret på en fælles inspiration, skal du fortolke og designe dit eget personlige sjal. Sjaler kan have mange former; det kan være trekantet, halvrundt eller noget helt andet. Det bestemmer du. Derfor er det en god beklædningsdel, at begive sig i kast med, når man selv skal designe, da det ikke nødvendigvis skal have en bestemt pasform.

En stor del af designprocessen omhandler også sammensætning af farver, mønstre og teknikker. Man kan udtrykke mange ting igennem farver – hvor ensfarvet garn giver et roligere udtryk, kan flerfarvet garn give et mere dynamisk og legende udtryk. Derfor vil det på kurset også være muligt at farve dit eget spændende garn I de farver, som du mener vil passe til dit design. Selvfølgelig skal vi også tale om hvordan man sætter farver sammen, så de fremhæver hinanden. Der er mange forskellige måder at farve på, og vi viser nogle af dem, som vi selv holder af.

Ligesom farver, findes der et utal af fantastiske strikketeknikker. Men hvilke spændende egenskaber og udtryk kan man danne med hvilke teknikker? Alle har en yndlings teknik eller to. Hvilken teknik er din yndlings? Hvordan kan du inkorporere det i dit design. Og hvilke andre teknikker vil du bruge til at udtrykke dine fortolkninger med? kan man udtrykke kærlighed med blondestrik eller kaos med snoninger?

Mød dine undervisere

Hvem er vi? Vi er strikke-duoen Kim og Koushi, som til daglig danner par. Koushi er den kreative og idérige, og ham som får de skøre indfald. Han kan se strikkemønstre og diagrammer i næsten alt. Og når Koushi siger: “jeg har fået en ide”, siger Kim altid: “åh nej”, for så ved han godt at han skal til at tælle masker og regne. For Kim er nemlig ham som er den matematiske og systematiske hjerne i strikkeforholdet. Han er en utrolig dygtig teknisk strikker, som ynder at overholde sin strikkefasthed. Sammen har de udgivet 3 bøger, og Koushi har sammen med en strikkeveninde lavet strikkeudstillingen “DronningeStrik i 2020”.

På kurset vil Koushi holde dig i hånden i den spæde begyndelse af designorocessen, og hjælpe dig med at få omsat dine ideer til de første skitser. Han vil også være den, som primært vil stå for garnfarvningen. Har du brug for hjælp til nye strikketeknikker, forstå et diagram eller matematisk hjælp til at udregne bestemt maskeantal,, står Kim klar med alle sine talenter.


Alt det praktiske
Med i prisen får du 500gr lyst uldgarn (pinde størrelse 4), som du kan farve på. Højskolen har lavet nogle gode aftaler med garnbutikken i Middelfart. I begyndelsen af ugen, vil vi tage på en ekskursion til garnbutikken, hvor du kan finde de ensfarvede garner til dit design til en favorabel pris. Al materiale til garnfarvningen er med i prisen. Medbring selv dine yndlings strikkepinde. Vi forestiller os, at vi bruger garn passende til pindestørrelse 3-4 (tag gerne et bredt udvalg med) , andre strikkerelevante remedier (nåle, tråde, hæklenåle, saks, lidt garnrester) og  skrive/tegneredskaber. Ligger du inde med garnvinde og krydsnøgleapparat, så tag det meget gerne med også.

farve garn

Du behøver ikke at være verdensmester i at strikke, men du må meget gerne være fortrolig med de mest basale teknikker (slå op, ret, vrang, luk af, tag ud og ind), og du skal have basal forståelse for at læse strikkeopskrifter, da du på kurset skal være med til at lave din egen opskrift til dit design.

Men først og fremmest, skal du have mod på den kreative proces, så finder vi ud af resten i fællesskab. Så pak pindene, find dit bedste strikkehumør frem og kom og leg og strik med os.


Pris
Dobbeltværelse: kr. 3950/ €530

Enkeltværelse: kr. 4450/ €600

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Betaling
Depositum pr. pers. kr. 1000/€150
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380