Højskolen Snoghøj Skole IT Mindfulness og yoga med fokus på compassion · Højskolen Snoghøj

23.06-29.06.19 Mindfulness og yoga med fokus på compassion (uge 26)

​​Compassion er en integreret del af mindfulnesstræningen, og i denne uge går vi i dybden med netop den værdi. Vi bibeholder bevidst det engelske ord, fordi begrebet er mere end sin danske oversættelse: medfølelse. Der er nemlig et aktivt element i compassion. Det bliver en uge fyldt med fysiske og mentale øvelser, hvor vi undersøger og dyrker kvaliteten, kærlig venlighed. Formålet med at dyrke kærlig venlighed er at udløse compassion og styrke hjertet. Ugen bliver træning i at have en god kontakt til din krop og dit sind, og på den måde at forblive balanceret i pressede situationer.

Compassion har altid været en del af mindfulnesstræningen, idet man blandt mange andre positive kvaliteter (accept, tålmodighed, ikke-dømmende m.m.) meget bevidst har dyrket og styrket kvaliteten, kærlig venlighed.

Både i yogaen, igennem meditationen og refleksionsøvelserne vil vi have fokus på compassion, ligesom vi vil berøre mindfulness som helhed, da træningen af compassion er en indgang til at træne mindfulness generelt.

Compassion-træningen er meget vigtig for vores mentale velbefindende, idet den deaktiverer det trusselsystem i vores hjerne, som ellers hele tiden er aktivt i det moderne menneskes liv og giver os stress og lidelse.

I løbet af ugen vil der bl.a. blive fokuseret på forskellige psykologiske temaer, som det er vigtigt at få kigget på, hvis man vil udfolde sine talenter optimalt og holde livsenergien flydende.

    • Selvaccept- selvmedfølelse
    • Den indre kritiker
    • Perfektionisme

 

Kurset er for alle med lyst og interesse for at udvikle sig. For nybegynderen vil kurset være en god introduktion til mindfulness og kroppens genveje til nærvær. For den øvede er det en mulighed for at komme i dybden med én af aspekterne ved mindfulness og for at forfine, styrke og komme i dybden med din yogapraksis.

Om formiddagen er der mindfulness på programmet, og om eftermiddagen praktiserer vi yoga. Vi bruger naturen som et aktiv i undervisningen, og Snoghøj har en helt unik beliggenhed lige ved vandet og skoven, så der er gode muligheder for at bade eller gå ture uden for undervisningen.

Udover det faste program er der også mulighed for at opleve saunagus, høre foredrag og meget mere. Du bestemmer selv, hvor lidt og hvor meget.

Underviserne er Bigitte Jacobsen og Sunniva Høgsberg. Begge undervisere har mange års erfaringer med at meditere og med at undervise yoga og mindfulness.
Birgitte er udddannet i Hatha Yoga og Shakti Yoga. Åndedrættet, kropsbevidsthed og indre balance er i centrum. De sidste 20 år har hun haft egen praksis med psykoterapi, supervision og efteruddannelse.  
Sunniva er en erfaren Mindfulness instruktør og er certificeret stressvejleder og coach, der har mediteret de sidste 37 år. Hun har undervist meget forskellige faggrupper, og arbejder også med individuelle sessioner. Hun har to somre været vores faste Mindfulness-instruktør.

Vi udbyder også to andre yoga- og mindfulnesskurser:

 

Yoga & mindfulness 07.07 – 13.07

Yoga & mindfulness 28.07 – 03.08


Praktisk info
Skolen rummer enkelt- og dobbeltværelser, trådløst internet, egen park & strand med badebro, sauna, mulighed for vegetar- og specialkost, håndvask på alle værelser og brusere på gangene. Bussen kører lige til døren, og der er udsigt fra spisesalen til det skønne Lillebælt, hvorfra marsvinene ind imellem stikker hovedet op. Vi har dyne og pude, og du kan selv medbringe linned eller bestille det hos os for 75 kr. inkl. 2 håndklæder.


Pris
Dobbeltværelse: kr. 3950/€530
Enkeltværelse: kr. 4450/€600


Betaling
Tilmeldingen er gældende når vi har modtaget depositum.
Depositum pr. pers. kr. 1000/€150
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380