Start 23.06.21
Slut 03.07.21
(Bemærk at sidste halvdel af kurset er sammen med øvede dykkere)

Vi har specialdesignet et dykkerkursus (PADI OWD – Open Water Diver) for dig, der er seriøs omkring det at lære at dykke.

Vi adskiller os fra de konventionelle dykkerkurser:

Nr. 1. På Snoghøj kan du netop få et af de bedst funderede dykkerunddannelser der findes. Vi tager os generelt dobbelt så meget tid til at undervise i de teoretiske og de praktiske færdigheder, end på andre kurser. Vi lægger vægt på at alle forstår teori og praksis ved dykning 100%.

Nr. 2 Alle OWD’er bliver undervist i at kunne håndtere strøm. Normalt bliver man først uddannet strømdykker Advanced kursut. Det gør vi netop fordi du skal lære at dykke i Lillebælt, hvor strøm er uundgåelig.

Nr. 3 Vi har udviklet nogle øvelser, taget ud af den bedste viden af yoga og konditionstræning, som vi bringer med ned under vandet. På den måde får du mere fokus med en optimal vejrtrækning og en mental ro, som gør dig til en bedre dykker. Du vil opleve at du med tiden bruger langt mindre luft. 

Erfarende dykkere siger: Jeg ville ønske jeg havde haft mulighed for at få sådan et kursus da jeg begyndte.

Kurset vil forløbe sådan, at du starter på Snoghøj onsdag, hvor du allerde samme dag får udleveret undervisningsmateriale. De følgende dage, vil du blive undervist i teorien bag dykning, hvordan du trækker vejret under vandet, og sammen tager vi til den lokale svømmehal, hvor du i trygge omgivelser lærer at begå dig 100% under vandet med alle de tekniske ting du har lært.

Søndag aften støder de mere erfarende dykker til. I vil i løbet af den følgende uge sammen kunne drage på eventyr under havoverfladen.

Vi har udviklet dykkerkurset på Snoghøj i samarbejde med havbiolog og Lillebælt-specialist Søren Larsen, Naturpark Lillebælt og de dygtigste og mest erfarende lokale dykkere. Tilsammen kender vi Lillebælt som ingen andre.

hvis man har lært at dykke i Lillebælt, kan man med lethed dykke overalt på jorden”

Mauro Cardarelli mexicansk dykkerinstruktør
dykning snoghøj lillebælt

Undervisnings i Lillevælts undervandslandskab

I Lillebælt mødes saltvand nordfra og ferskvandet sydfra. Det er noget af det, som gør Lillebælt til et helt unikt område.

Strømmen holder store dele af bunden fri for løst materiale, fra en hård, leret og stenet havbund. Det skaber, sammen med store vanddybder på op til 80 m, unikke betingelser for fauna og flora, som ikke findes andre steder i de indre danske farvende.

En stor del af området er udpeget som internationalt beskyttelsesområde med naturtyper tilknyttet havet og kysterne som lavvandede bugter, rev mv.

OBS: Hvis du allerede har et OWD PADI dykkercertifikat, har du mulighed for at avancere til AOWD (Advanced Open ”Water Diver) på samme kursus.

Mød underviserne

Dykkerguide og kursusleder
Rescue Diver: Hans-Christian Leonhard (HC)

Ved siden af HC teaterkarriere som danser, skuespiller og instruktør, har han dyrket dykning som er sin 2. lidenskab. Gennem mange år har han tilbragt flere måneder af året i Sydspanien, hvor han i den forbindelse har dykket langt de fleste af sine loggede dyk. For ca. 8 år kastede han sin kærlighed til dykning i Lillebælt, hvor man tit kan møde ham både over og under vandet. Til hverdag er HC ansat på Scenekunsthøjskolen som kunstnerisk leder og underviser stort set i alt hvad der har med teater at gøre.

Havbiolog og Undervandsguide
Søren Larsen

Måske kender du Søren fra nogle af hans utallige naturfilm på TV. Han har dykket flere gange i Lillebælt end de fleste. Og med en uddannelse som havbiolog har Søren Larsen en faglig ballast for at formidle sin enorme viden om Lillebælt under overfladen.

Dykkerinstruktør
Niels-Peter Nielsen

Niels-Peter Brændeskov har dykket siden 2003, hvor han tog sit første dykkercertifikat ved den verdensomspændende dykkerorganisation PADI. I sine 18 år som dykker har han udover at dykke Lillebælt tynd, dykket rund om ring i verdenen, herunder kan man nævne så eksotiske steder som Silfra og Malta.

I 2017 blev han certificeret dykkerinstruktør, hvor han siden har siden stået bag mange nye glade dykkere.

Niels-Peter er rangeret som “IDC Staff Instructor” er han er certificeret til at undervise i 14 speciale kurser.

Indtil 1999 har Niels-Peter boet i Tyskland, hvor han er opvoksets om en del af det danske mindretal i Slesvig. Så derfor mestre han hele to modersmål i tysk og dansk vedsiden af, at han naturligvis også kan undervise på engelsk.

I dag bor han i Fredericia, og arbejder til daglig for Vejle Kommune som Teamleder.

Pris
Dobbeltværelse: kr. 6.450/ €865

Enkeltværelse: kr. 6.950/ €933

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Hvis du ønsker at tage certifikat kommer denne udgift oven i kursusprisen:

Certifikat: OWD (begynder) inklusiv undervisningsmateriale og leje af komplet udstyr søndag-torsdag: kr. 2200 (normalpris kr. 3600)

Certifikat: AOWD (øvet) inklusiv undervisningsmateriale og leje af komplet udstyr søndag-torsdag: kr. 2200 (normalpris kr. 2800)

Leje af komplet udstyr for en dag (fredag): kr. 300

Leje af komplet udstyr for hele ugen (søndag-fredag) uden certificering: kr. 1200

OBS! Komplet udstyr indbefatter: finner, våddragt, bly, vest, flaske, lungeautomat, handsker og maske. Udstyret udlejes kun komplet.

480 kr. for fylding af flaske for hele ugen.

Leje af lygte 500 kr. for hele ugen.

Noter venligst på tilmeldingen, om du ønsker at tage certifikat eller evt. leje af udstyr.

Betaling
Depositum pr. pers. kr. 1000/€150
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380