Baldans 2023

DATO 

Ankomst søndag den 30. juli fra kl. 15 – 17

Afrejse lørdag den 5. august kl. 10.30

KORT OM KURSET 

Traditionen tro skal der i sommeren 2023 laves international danse-sommerskole på Snoghøj med europæiske og amerikanske baldanse fra det 19. og 20. århundrede. Vi skal dykke ned i alle de store danse såsom Françasier og de store Quadriller, men vi skal selvfølgelig også danser Le Prince Imperial og Les Lanciers, som jo er blevet en dansk tradition, som holdes i live af både danske studenter og selveste majestæten ved hofbal. Alle danse sker til live musik af Den Danske Kvadrilletrio, og i de smukkeste omgivelser på Højskolen Snoghøj ved Lillebælt. 

Læs i øvrigt her, hvad det indebærer at være på højskolekursus med alt, hvad det indebærer af højskolesang, spændende foredrag og hyggeligt samvær. 

FAGLIGT 

Mange tager på højskole om sommeren for at nyde højskoleatmosfæren og det gode samvær med andre, og vi har i år atter bestræbt os på at lave et overflødighedshorn af fantastiske danse- og musikoplevelser.  Foruden de store baldanse nævnt ovenfor skal vi også danse pardanse som henrykkede datidens ungdom i 1800 tallet: Sauteuse, Skotsk Vals, Russisk Vals, Wienervals, Polka, Mazurka og Galop. Undervisningen veksler mellem praktisk indlæring og indføring i den historiske kontekst, der prægede og fortsat præger dansene. Alle undervisere er erfarne udi baldanse og musikerne sikrere, at vi også kommer omkring den berømte danske dansekomponist H. C. Lumbye. Hvem holder ikke af Champagnegaloppen eller Jernbanedampgalop? Vi undersøger hvorfor Lumbye i folkemunde også går under navnet “Nordens Strauss”. 

Gallaaften

Den sidste aften på kurset tager vi til gallafest på det spændende hotel Harmonien i Haderslev. Her har utallige danske dansere undervist gennem tidens løb i hotellets store sal, og her skal vi have en stor 3-retters menu efterfulgt af det famøse Grande Ball. 

Udflugt og Thedansant

Nær skolen ligger det hyggelige Kongebrogården, og her bliver superstjerner som Paul McCartney og Elton John indlogeret, når de giver koncert i Danmark. Dette lille hotel nær vandet danner rammer for en lille udflugt, og de vil byde på kaffe og the. Hvis vejret ikke er alt for dårligt, danser vi udenfor hotellet i den smukke natur.

UNDERVISERNE 

Isabel Suri 

  • Det er med stor fornøjelse at kunne byde velkommen til en af Europas bedste baldanseinstruktører. Siden Isabel var helt lille har dans været en stor del af hendes liv – lige fra klassisk ballet, jazzdans og folkedans, og hun har siden sin eksamen som sproglærer ved universitet i Berne, Schweiz været forelsket i baldanse. Som gymnasielærer begyndte hun nemlig at studere historisk dans, og har været omkring navne som Véronique Daniels, Erika Schneiter, Anne Daye, Dorothée Wortelboer, Jørgen Schou-Pedersen, Christine Bayle, Ellis Rogers og Hannelore Unfried. Hun har siden 1987 undervist i historiske danse i Schweiz og andre lande.
Isabel Suri

Jørgen Schou-Pedersen  

  • Jørgen Schou-Pedersen er uddannet i musikvidenskab fra Københavns Universitet, men har siden taget eksamen som danseinstruktør i historisk dans fra The Dolmetsch Historical Dance Society, hvor han nu selv giver kurser. Han har modtaget undervisning hos en lang række af de førende eksperter på området, bl.a. Ken Pierce, Andrea Francalanci, Christine Bayle, Cecilia Grácia Moura, Julia Sutton, Dorothée Wortelboer, Anne Daye, Isabel Suri, Patri Pugliese, Sylvia Hartung, Yvonne Vart, Hannelore Unfried og Jürgen Schrape. Men han har først og fremmest selv drevet grundforskning på området, og forelæser på konferencer om dansehistorie, ligesom han også sidder med i komiteer, som arrangerer internationale dansesymposier. Jørgen Schou-Pedersen har undervist på kurser i historisk dans i mange lande, på musikkonservatorier, universiteter, teatre m.v. Han har lavet koreografi til teater, film og TV og underviser i historisk dans på Statens Teaterskole og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Jørgen Schou-Pedersen underviser i danse fra 1450 – 1910 og leder tre optrædende dansegrupper.
Jørgen Schou-Pedersen

Instruktører Annette Thomsen og Ole Skov 

  • Annette Thomsen er uddannet børnepædagog og folkedansepædagog, og Ole Skov var IT-system-konsulent. Begge er ”anden generations dansere”, da deres forældre også dansede. Annette Thomsen har danset siden 1960 og Ole Skov siden 1959. Annette Thomsen har gennem tiden haft en omfattende kursusvirksomhed som folkedansepædagog og har undervist i dans på talrige kurser i Danmark og i udlandet. Hun var underviser hos Landsforeningen Danske Folkedansere og har tidligere været overdommer ved Danmarksmesterskabet i folkedans. Ole Skov er i sin fritid danseforsker, og han har de sidste mange år været samler af al materiale om danse- og musikhistorie, der kan have interesse for en danseforsker – således, at han i dag har et stort, privat dansearkiv.
Annette Thomsen & Ole Skov

Instruktører Pia og Per Sørensen 

  • Per Sørensen er uddannet erhvervspædagog og folkedansepædagog, og har i sin fritid arbejdet som danseforsker i 1700-1800-tals danseformer. Han er ”anden generations danser”, da hans forældre også dansede. Han startede med at danse i 1964. Som 14-årig begyndte han at undervise i dans, og Per har gennem tiden undervist mange forskellige typer af hold, ligesom han også har skrevet mange artikler om dansens og musikkens historie. Per Sørensen har haft talrige tillidsposter indenfor organisationen Landsforeningen Danske Folkedansere, og har tidligere været overdommer ved Danmarksmesterskabet i folkedans. Siden 1980 har Pia og Per Sørensen arbejdet med dansehistorie og rekonstruktion af gamle danse. Det er dem, der bl.a. har rekonstrueret ”Le Prince Imperial” og ”Otteturen-Promenadekvadrille”, som benyttes af dansere i Danmark.
Pia & Per Sørensen

Kim Røge 

  • Kim Røge er højskolens forstander og er oprindeligt uddannet musicalperformer, inden han kom ind i den frie skoleverden. Siden da er det grundtvigske gået i blodet af Kim, og han befinder sig særdeles godt i en foredragssal med levende ord i sang og tale. En af Kims store kæpheste er, at det rationelle, logiske og nøgterne sprog har taget over i vores moderne verden – også når det gælder den måde, vi taler om mennesker på. Modsætningen til dette kan vi eksempelvis opleve, når vi synger sammen og pludselig forstår os selv på en ny måde. Her forstår vi pludselig ikke med den kolde fornuft – men med det varme hjerte. Og dermed bliver vi med det poetiske sprog i sangene skrevet ind i en større fortælling og den kultur og historie, der er vores.
Kristian og Steffan på violin og bas. I 2023 kommer bliver Marie en del af tri på flygel.
Marie Sønderby Larsen – pianist

UNDERVISNINGSSPROG 

  • Dansk (primært) 
  • Engelsk 

Undervisningssproget er dansk, men kurset er også åbent for internationale kursister, så det kan ske, at underviserne skal oversætte noget til engelsk.  

SKEMA (MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER) 

OM TILMELDING OG PRIS 

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os. 

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.  


Dobbeltværelse: kr. 6295/ €845

Enkeltværelse: kr. 7045/ €945

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Betaling
Depositum pr. pers. kr. 1250/€170
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380