En del af kurset ‘Folkelige Fællesskaber’ sammen med Folkedans og Højskolesang

DATOER

Ankomst søndag den 26. juni fra kl. 15 – 17

Afrejse lørdag den 2. juli kl. 10.30

KORT OM KURSET 

Folkemusik har været, og er stadig en central del af skolens identitet, idet folkedans som det eneste kursus, har været udbudt hvert år siden skolens start i 1913. I år prøver vi, som en del af kurset “folkelige fælleskaber”, at skabe og udvide et kursus, der, som en del af folkedans, også rummer folkemusik. Programmet er skabt af musiker Ove Andersen, som tager alle kursister i sin ene hånd, mens han i den anden holder både bue og violin.                                                       

Læs i øvrigt her, hvad det indebærer at være på højskolekursus med alt, hvad det indebærer af højskolesang, spændende foredrag og hyggeligt samvær. 

FAGLIGT 

Østjylland bugner af dejlig musik, og vi skal sammen dykke ned i og bevare denne kulturskat! I løbet af ugen kommer vi forbi: 

  • Smukke menuetter fra Randersområdet
  • Mærkelig, spændende 1700-talsmusik efter Erik Jensen fra Boes ved Skanderborg
  • Ganske jordnære melodier efter P. Madsen fra Mols
  • Næsten glemt, gedigen dansemusik fra Søhøjlandet
  • DTS Bjerregård fra Kellerup´s baldanse

Ove agter på forhånd at forberede lidt af alting, og så plukke ud af en stor samlet bunke, når kurset løber af stablen til sommer. Vi ved jo ikke på forhånd, hvem og hvad gruppen kommer til at bestå af, og på denne måde sikrer Ove, at han kan tilpasse materialet til lige netop det hold, der dukker op.

Rammen omkring vores spil vil være ”stort orkester”. Alle spiller, og Ove leder. Styreformen er det, han ynder at benævne centraliseret anarki.  

Efter vi har lagt godt fra land, vil ugen også blive fyldt med en del kammerspil – altså hvor holdet bliver delt op i små grupper. Her har vi mulighed for at kæle for udvalgte ting, udbygge eller måske knytte nye, musikalske venskaber og måske indøve et par numre til brug ved afslutningskoncerten.

For Ove er det vigtigste ved musik sammenspil og glæden ved fællesskabet.     

Ove Andersen med sin fiol 

UNDERVISERNE 

Ove Andersen

  •  Ove Andersen er uddannet fra konservatoriet i Aarhus som almen musikpædagog med spillemandsmusik som speciale, og var blandt de første, som specialiserede sig i spillemandsmuisk. Han er én af Danmarks dygtigste og mest erfarne folkemusikpædagoger. Ove har undervist på utallige folkemusikkurser overalt i landet, og har været ansat på flere musikskoler, der også har spillemandsmusik som speciale. Han har de sidste 30 år været fast spillemand på Folkedans Danmarks Nytårskursus på Scenekunsthøjskolen i Snoghøj.

Per Sørensen

  •  Per Sørensen er uddannet erhvervspædagogik og folkedansepædagog, og har i sin fritid arbejdet som danseforsker i 1700-1800-tals danseformer. Han er ”anden generations danser”, da hans forældre også dansede, og han snørrede selv danseskoene for første gang i 1964. Som 14-årig begyndte han at undervise i dans, og har gennem tiden undervist mange forskellige typer af hold. Per Sørensen har skrevet mange artikler om dansens- og musikkens historie. Per har tilmed haft talrige tillidsposter inden for organisationen Landsforeningen Danske Folkedansere, og har tidligere været overdommer ved Danmarksmesterskabet i folkedans. Siden 1980 har Per arbejdet med dansehistorie og rekonstruktion af gamle danse.

UNDERVISNINGSSPROG 

  • Dansk

SKEMA (MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER)

OM TILMELDING OG PRIS 

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os. 

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.  


Dobbeltværelse: kr. 4250/ €570

Enkeltværelse: kr. 5000/ €670

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Betaling
Depositum pr. pers. kr. 1250/€170
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380