Fællessang, dans, portrætmaleri og fortællinger

Start: 21-06-2020
Slut: 27-06-2020

Aflyst

Vi gentager succesen fra de foregående år og indbyder til en folkelig uge med dans, fællessang, portrætmaleri, gode fortællinger og en hel masse hyggeligt samvær.

Vælg én af tre retninger

På kurset kan du vælge én af følgende retninger: Dans, Portrætmaleri eller Fællessang og Fortællinger.
I løbet af dagen vil du følge din valgte gruppe og om eftermiddagen er der foredrag og samvær med de andre kursister.

Dans

Hvordan kan man danse sammen i en tid med virus?

Verden ser anderledes ud en for bare et halvt år siden. Vi bliver nødt til at gentænke – i hvert fald midlertidigt – måder vi kan være sammen på.

På denne del af kurset vil vi derfor i fællesskab med en af højskolens faste dansere og højskolelærere, udforske måder vi kan dyrke det, at danse, mens vi samtidig respekterer den nye virkelighed vi alle er fælles om. Vi inviterer derfor til, at vi sammen kan udforske emnet og måske komme tættere på en ny fælles forståelse for dansens univers.

Dansen som del af en sund livsstil

Det er sundt for både krop og sjæl at danse. Det ved alle og enhver! Men – hvad er det præcist i kroppen der gør, at vi eksempelvis bliver gladere når vi danser? (Både for os selv og sammen med andre mennesker). Vi vil samtidig snakke kost, ernæring og hvordan man kan kombinere det at elske dans med en generel sund livstil. Hele kroppen hænger sammen. Ubehag i én del af kroppen kan nogle gange skyldes smerter i en anden del. Vi får derfor blandt andet besøg blandt andet akupunktører, zoneterapeauter, massører og yogainstruktører for at give deres besyv på sundhed og kroppen. Det kan være med til, at udfordre vores måde at tænke sundhed og trivels på og blive inspireret. Dette kombineres naturligvis med vores køkkens evige fokus på sund kost og ernæring generelt! Maden er som altid på Snoghøj i højsædet.

Yoga lillebælt

Portrætmaleri

Sammen med kunstner og scenegraf Hannah Spliid, der er fast højskolelærer på Scenekunsthøjskolen, får vi en uge hvor portrætmaleriet er i centrum. Vi kommer til at arbejde med forskellige teknikker og udvide vores kunstneriske horisont med forskellige former for kunst, som vi får mulighed for at overføre til vores portrætter.
Du behøver ikke have nogen kunstnerisk erfaring for at deltage i kurset. Skulle du have erfaring, vil vores kunstneriske undervisere give dig redskaber og værktøjer til at udvikle dig yderligere.

Hannah Spliid underviser i portrætmaleri
Kunstner Hannah Spliid underviser i portrætmaleri

Fællessang og Fortællinger

På dette kursus i sang og fortælling vil vi dykke ned i traditionen og højskolesangbogen. Dernæst vil vi samtale om, hvordan vi får gavn og glæde af højskolesang – også i fremtiden!

Kort sagt kommer vi til at beskæftige os med:

  • Traditionen og historien i højskolesangbogen
  • Fremtidens højskolesang i en moderne verden
sanglærer
Kim Røge bag klaveret

Det faglige: Idéhistoriske epoker i højskolesangbogen
Vi dykker ned i traditionen og fortæller historien om sangene. Temaer kan være:

  • Grundtvig i højskolesangbogen
  • Den kristne kulturarv i højskolesangbogen
  • Opmuntring og livsoplysning i højskolesangbogen
  • Politik i højskolesangbogen
  • Historie og krig i højskolesangbogen.

Motivér din sang.

Her lærer du at motivere en højskolesang. Kodeord er det levende ord i en fortælling, som kan tage udgangspunkt i personlige oplevelser for herefter at live bredt ud til noget mere alment menneskeligt, samfundsmæssigt eller historisk. Med andre ord er det livs- og folkeoplysning i praksis.  

Krop, stemme og fortælling:

For at kunne gøre en historie levende skal krop og stemme arbejde med. Derfor underviser vi dig også i scenekunstneriske værktøjer omkring krop og stemme, der vil hjælpe dig til at gøre din fortælling levende.

Komposition – skriv din egen højskolesang

Sammen reflekterer vi over, hvad en god højskolesang er, og om vi i den forbindelse kan pege på nogle kendetegn og karakteristika, som er med til at gøre en god højskolesang. Du vil blive hjulpet af erfarne tekstforfattere og musikere, som hjælper med at få tekst og musik til at passe sammen og dermed sørger for, at sangen bliver sangbar. Resultatet skal selvfølgelig prøves af på en af ugens samlinger.

At synge fra højskolesangbogen:

Undervisning i sangteknik så du på ingen tid bliver i stand til at synge højt og længe – uden at blive hæs!

Vi glæder os til at se dig!


Praktisk info
Skolen rummer enkelt- og dobbeltværelser, trådløst internet, egen park & strand med badebro, sauna, mulighed for vegetar- og specialkost, håndvask på alle værelser og brusere på gangene. Bussen kører lige til døren, der er udsigt fra spisesalen til det skønne Lillebælt. Vi har dyne og pude, og du kan selv medbringe linned eller bestille det hos os til 75 kr. inkl. 2 håndklæder.


Pris
Dobbeltværelse: kr. 3950
Enkeltværelse: kr. 4450


Betaling
Tilmeldingen er gældende når vi har modtaget depositum.
Depositum pr. pers. kr. 1000
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380