En del af kurset ‘Det dyrebare liv under vand – nu og i fremtiden’

DATOER 

Ankomst søndag den 10. juli fra kl. 15 – 17

Afrejse lørdag den 16. juli kl. 10.30

KORT OM KURSET 

Lilllebælt er kendt for at være en af Nordens bedste dykkersteder, og især området lige omkring Snoghøj, hvor højskolen ligger, er meget besøgt af dykkere fra hele Danmark og det nordlige Tyskland. Derfor er det helt naturligt at højskolen i sommerperioden danner rammen omkring en intensiv dykkeruge, hvor vi kommer rundt til alle de kendte sites.

Vi har udviklet dykkerkurset på Højskolen i samarbejde med havbiolog og Lillebælt-specialist Søren Larsen, Naturpark Lillebælt. Derudover har vi haft de dygtigste og mest erfarende lokale dykkere med på råd. Og sidst men ikke mindst har vores egne højskolelærere lavet et skema, der sikrer, at vi kommer hele vejen rundt om både dykning og højskole i ugens løb. 

Højskolekurser er åbne for alle, og derfor er alle niveauer også velkomne. Du anfører på din tilmelding i feltet noter, om 

 1. Du har et dykkercertifikat (f.eks PADI)
 2. Hvor mange dyk du har
 3. Datoen for dit sidste dyk

Når vi kender alle kursisters individuelle niveau, tilrettelægges den bedst mulige uge, der gør, at alle niveauer får en oplevelse for livet med hjem fra Snoghøj og Lillebælt. 

Læs i øvrigt her, hvad det indebærer at være på højskolekursus med alt, hvad det indebærer af højskolesang, spændende foredrag og hyggeligt samvær. 

FAGLIGT 

Skolens faste højskolelærere, og ivrige dykkere, HC og Michael, planlægger og leder kurset. De er begge ofte at se i og omkring Lillebælt. 

På grund af deres mange års erfaring med de unikke forhold i Lillebælt, har de et godt øje for hvilke dykkersites, strømforholdene tillader. Og dagene bliver altid planlagt med sikkerheden i højsædet.

Både HC og Michael er uddannede Divemasters, og HC er tilmed bådfører, og skolen kan derfor også tilbyde båd-dyk i et vist omfang. 

På første dykker-dag må man forvente, uanset niveau, at der bruges tid på check-dive. Dette både af sikkerhedsmæssige årsager, og for at give alle mulighed for at trimme ordentligt inden det for hvor går løs. 

Vi kommer blandt andet til at arbejde med:

Erfarne: 

 • Forbedret vejrtrækning under vand ved hjælp af blandt andet yogateknikker 
 • 2 dyk om dagen 
 • Natdyk på udvalgte aftener
 • Undervisning i Lillebælts unikke dyre og planteliv v. Søren Larsen

Nybegyndere 

 • Prøvedyk i Svømmehal 
 • Prøvedyk på lavt vand i Lillebælt 
 • Undervisning i Lillebælts unikke dyre og planteliv 
 • Kompastræning på land
 • Forbedret vejrtrækning under vand ved hjælp af blandt andet yogateknikker
 • Mulighed for certificering mod merbetaling? 
 • I fald du ønsker certificering mod merbetaling skal du kontakte Hans Christian (HC) direkte på telefon 6172 6665 eller på mail hc@snoghoj.dk 

Hvis man har lært at dykke i Lillebælt, kan man med lethed dykke overalt på jorden

Mauro Cardarelli mexicansk dykkerinstruktør

UNDERVISERNE 

Niels Peter Nielsen 

 • Niels Peter er en særdeles erfaren dykker, som har over 20 års erfaring med dykning i Lillebælt. Herudover har Niels Peter dykket i det meste af verden og ejer sit eget dykkerfirma Diving-Gear.dk
  Niels Peter er “IDC Staff Instructor”

Hans Christian Leonhard 

 • Hans Christian er fastansat højskolelærer på Scenekunsthøjskolen med en mangeårig karriere indenfor teater som instruktør, danser og skuespiller. Ved siden af teater og dans har Hans Christian i mange år dyrket sin anden store interesse og lidenskab – dykning. Gennem mange år har han tilbragt flere måneder af året i Sydspanien, hvor han i den forbindelse har dykket langt de fleste af sine loggede dyk. For ca. 9 år kastede han sin kærlighed til dykning i Lillebælt, hvor man tit kan møde ham både over og under vandet. Hans Christian er certificeret PADI Divemaster.

Michael Kristensen

 • Michael er ligesom Hans Christian fastansat højskolelærer på Scenekunsthøjskolen, hvor han deler ud af sin store viden om sang, kor, indspilning og meget andet. Ved siden af teater er Michael – ofte i selskab med Hans Christian – at finde under vandspejlet på Lillebælt, og mindst en gang om året bestræber Michael sig på at komme afsted på en dykkerrejse, men han nyder stadig – efter snart 10 år – hverdagsdykkene i Lillebælt.
  Michael er certificeret PADI Divemaster.

PRAKTISK INFO

Alle kursister skal have 2 flasker til kurset. Dette er for at vi hele tiden kan rotere flaskerne, og ikke skal bruge dyrebar dykkertid på at fylde flasker. Hvis du mangler flasker, kan de lejes. 


Desuden er det en klar fordel at have en lygte. Selv i dagtimerne bliver det hurtigt mørkt i dybden især hen på eftermiddagen, og det er sjovest at kunne kigge ind i små huler og sprækker. Lygter kan ligeledes lejes.

Medbring gerne et par solide bøjler til tørring af udstyr natten over. Alt er i tørvejr udendørs, men det ér mest effektivt, hvis det hænger frit.

Hvis du ønsker at leje udstyr, skal du kontakte Hans Christian (HC) direkte på telefon 6172 6665 eller på mail hc@snoghoj.dk

UNDERVISNINGSSPROG 

 • Dansk  
 • Tysk 
 • Engelsk 

Undervisningssproget er dansk, men både Niels Peter og Hans Christian Leonhard taler flydende tysk, ligesom alle tre lærere taler engelsk. Kurset er derfor også åbent for internationale kursister. 

SKEMA (MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER) 

LILLEBÆLTS UNDERVANDSLANDSKAB

I Lillebælt mødes saltvand nordfra og ferskvandet sydfra. Og det er noget af det, som gør Lillebælt til et helt unikt område. Strømmen holder store dele af bunden fri for løst materiale, fra en hård, leret og stenet havbund. Og det skaber – sammen med store vanddybder på op til 80 m – unikke betingelser for fauna og flora, som ikke findes andre steder i de indre danske farvande.

En stor del af området er udpeget som internationalt beskyttelsesområde med naturtyper tilknyttet havet og kysterne som lavvandede bugter, rev mv. Hvis omstændighederne tillader det, vil en del af kurset derfor bestå af ekspeditioner hvor vi i fællesskab fjerner ghost-net fra havbunden, og på den måde forbedre undervandsmiljøet.

Ghostnet i Lillebælt

De såkaldte Ghostnets på bunden af Lillebælt

OM TILMELDING OG PRIS 

Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os. 

Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.  


Dobbeltværelse: kr. 4250/ €570

Enkeltværelse: kr. 5000/ €670

[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75/ €10

Priserne er eksklusiv obligatorisk fyldning af flaske og eventuel leje af diverse udstyr. 

SÆRLIGE TILLÆG FOR DYKNING 

Leje af komplet udstyr for hele ugen: kr. 1200

Komplet udstyr indbefatter: finner, våddragt, bly, vest, 12liter flasker x2, regulatorsæt, handsker og maske. Udstyret udlejes kun komplet.

480 kr. for fylding af flaske ved 2 dyk per dag i hele kursusugen. Dette er obligatorisk for deltagelse i kurset.  

240 kr. for fyldning af flaske ved 1 dyk per dag i hele kursusugen. Dette er obligatorisk for deltagelse i kurset.   

Leje af 1 flaske er 500 kr. for hele ugen. 

Leje af lygte er 500 kr. for hele ugen.

Hvis du ønsker at leje udstyr, skal du kontakte Hans Christian (HC) direkte på telefon 6172 6665 eller på mail hc@snoghoj.dk

Betaling
Depositum pr. pers. kr. 1250/€170
Dette indbetales til:

Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia

Husk at skrive navn og kursus på indbetalingen.

​Betaling dkk:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488​​

Betaling euro:
​Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380