Internationale Danse-sommerskole

Højskolekursus i Europæiske og amerikanske baldanse fra perioden 1800 -1900

Dato: Søndag d. 4 August til Lørdag d. 10

Europæiske og amerikanske baldanse

I slutningen af 1700-tallet var det rækkedansene, der prægede de europæiske og amerikanske balsale, men fra år 1800 kom der nye danse til: Françaiser og store quadriller. Senere i århundredet var det store og spændende quadrille danse som Les Lanciers og Le prince Imperial. Ligeledes går pardasen sin sejrsgang over den vestlige verden: danse som Sauteuse, Skotsk Vals, Russisk Vals, Wienervals, Polka, Mazurka og Galop er blot nogle af de mange danse, der henrykkede ungdommen gennem 1800-tallet.

På Højskolen Snoghøj skal vi danse danske, amerikanske og andre europæiske baldanse. I Danmark findes en meget speciel Les Lanciers tradition. Dansen bliver stadig udøvet i levende tradition mange steder i Danmark, selv hos Hendes Kongelige Højhed, Dronning Margrethe, danses Les Lanciers, når der er hofbal.

Musik – Den danske Kvadrilletrio

Til sommerskolen er der levende musik – udført af 3 fantastisk dygtige musikere, og der bliver bl.a. benyttet musik af H. C. Lumbye, den berømte, danske dansekomponist. Hvem kender ikke Champagnegalop eller Jernbanedampgalop? Det er ikke tilfældigt, at han kaldes ”Nordens Strauss”.

Musikerne er

Jesper Rudloff – violin
Steffan Søgaard Sørensen – violin og kontrabas
Kristian Jørgensen – flygel

Instruktør Isabel Suri, Schweiz

Der er med stor fornøjelse at kunne byde velkommen til en af Europas absolut bedste baldanseinstruktører.

Klassisk ballet, jazzdans og folkedans har været en del af Isabel Suri´s liv, siden hun var barn. Hun er uddannet som sproglærer på universitetet i Berne, Schweiz. Gennem sit arbejde som gymnasielærer begyndte hun at studere historisk dans ved Véronique Daniels, Erika Schneiter, Anne Daye, Dorothée Wortelboer, Jørgen Schou-Pedersen, Christine Bayle, Ellis Rogers, Hannelore Unfried og andre. Siden 1987 har hun undervist i historiske danse fra 1500-tallet og op til 1900-tallet i Schweiz og andre lande.

Instruktør Richard Powers – U. S. A.

Det er en stor fornøjelse endnu engang at kunne byde velkommen til Amerikas dygtigste baldanseinstruktører.

Richard Powers er dansehistoriker og instruktør på Stanford University Dance Division. Richard Powers fokus siden 1975 har været forskning og genopbygning af det nittende og begyndelsen af det tyvende århundredes amerikanske og europæiske sociale danseformer. Han arbejder ud fra en personlig samling på to tusind historiske dansemanualer. Richard Powers var grundlægger af Flying Cloud Academy of Dance i Cincinnati, og direktør for de første Vintage danse Weeks. Richard Powers har koreograferet snesevis af sceneproduktioner og film. Han har undervist i historiske danseworkshops i Paris, Rom, Prag, London, Wien, Venedig, Genève, Edinburgh, Moskva, St. Petersburg, Kirov, Tokyo og Kyoto, samt hele USA og Canada.

Instruktører Annette Thomsen og Ole Skov, Danmark

Annette Thomsen er uddannet børnepædagog og folkedansepædagog, og Ole Skov er IT-system-konsulent. Begge er ”anden generations dansere”, da deres forældre også dansede. Annette Thomsen har danset siden 1960 og Ole Skov siden 1959. Annette Thomsen har gennem tiden haft en omfattende kursusvirksomhed som folkedansepædagog og har undervist i dans på talrige kurser i Danmark og i udlandet. Hun er underviser hos Landsforeningen Danske Folkedansere og har tidligere været overdommer ved Danmarksmesterskabet i folkedans. Ole Skov er i sin fritid danseforsker, og han har de sidste mange år været samler af al materiale om danse- og musikhistorie, der kan have interesse for en danseforsker – således, at han i dag har et stort, privat dansearkiv.

Instruktører Pia og Per Sørensen, Danmark

Per Sørensen er uddannet erhvervspædagog og folkedansepædagog og har i sin fritid arbejdet som danseforsker i 1700-1800-tals danseformer. Han er ”anden generations danser”, da hans forældre også dansede. Han startede med at danse i 1964. Som 14-årig begyndte han at undervise i dans og har gennem tiden undervist mange forskellige typer af hold. Per Sørensen har skrevet mange artikler om dansens og musikkens historie. Per Sørensen har haft talrige tillidsposter inden for organisationen Landsforeningen Danske Folkedansere og har tidligere været overdommer ved Danmarksmesterskabet i folkedans. Siden 1980 har Pia og Per Sørensen arbejdet med dansehistorie og rekonstruktion af gamle danse. Det er dem, der bl.a. har rekonstrueret ”Le Prince Imperial” og ”Otteturen-Promenadekvadrille”, som benyttes af dansere i Danmark.

Udflugt og Tedansant

I nærheden af højskolen ligger Hindsgavl Slot, som vi vil sejle til. På stedet drikker vi the og kaffe, og hvis vejret tillader det, vil vi danse lidt i naturen på plænen foran slottet.

Gallaaften

Den sidste aften er gallaaften, hvor vi klæder om til ”Galla”. Vi skal besøge det gamle spændende Hotel Harmonien I Haderslev.

Adskillige omrejsende danske danselærere har i tidens løb undervist i modedanse i den store sal. På hotellet skal vi skal spise en 3 retters menu med efterfølgende ”Grande Bal“.

Man skal deltage parvis. Enlige henvises til at finde sig en partner eller blive skrevet op på en liste.

Kun kr. 5950,- for 7 dage – alt incl. logi i dobbeltværelse, fuld forplejning, udflugt og gallaaften. Tillæg for enkeltværelse: kr. 350,-

Kontakt Per Sørensen på

E-mail

Telefon: +45 30 27 50 69

Pris og praktisk info

Kun kr. 5950,- for 7 dage – alt incl. logi i dobbeltværelse, fuld forplejning, udflugt og gallaaften. Tillæg for enkeltværelse: kr. 350,-. Man skal deltage parvis. Enlige henvises til at finde sig en partner eller blive skrevet op på en liste.