TEATERHØJSKOLE

Drømmer du om at komme på teaterhøjskole? Hos Højskolen Snoghøj møder du lige netop dette for fuld udblæsning. Vi ønsker at være blandt de førende teaterhøjskoler i Danmark. Med det mener vi, at vi ønsker at rumme elever,

  • … der ønsker professionel uddannelse og senere arbejdsliv, og hvor teaterhøjskole og Højskolen Snoghøj er første skridt på den vej.
  • … der ønsker at arbejde med teater på højskole, uden at det nødvendigvis skal være professionelt.

Denne diversitet og mangfoldighed i elevflokken er vigtig! Vi har altså både elever, der drømmer om at få en professionel karriere i skuespil, teater, sang, musical, dans, produktion, contemporary dans, lys, lyd og alt andet, der hører med til at gå på en fed teaterhøjskole. Og vi har også elever, som kommer på teaterhøjskole hos os i Snoghøj, fordi de synes, at teater er sjovt – og uden at have nogen specielle ambitioner om at blive professionelle.

Udover teater har vi derfor også en lang række spændende valgfag indenfor havkajak, dykning, friluftsliv, yoga, styrketræning, vegansk, vegetarisk mad og meget mere. Så Scenekunsthøjskolen er nok teaterhøjskole – men vi er meget mere end det! Først og sidst er vi en højskole for alle, der brænder for skuespil, teater, sang, musical, dans, produktion, contemporary dans, lys, lyd, og som samtidig – og vigtigst af alt – er nysgerrige på livet. Vi stræber efter fælles forundring gennem faglig fordybelse – og på en teaterhøjskole er teater vores måde at undersøge livet på.

Du kan læse om vores linjefag her:

Musicallinjen

Musicallinjen er for dig, der brænder for sang, dans, skuespil, drama og teater. Nogle af vores elever søger professionelle uddannelser, mens andre søger videre til semiprofessionelle sommerspil og lignende, hvor de kan opleve det samme fællesskab som på en af de førende teaterhøjskoler i Danmark – Scenekunsthøjskolen Snoghøj.

Musicallinjen på teater højskole

Producing Performance Artist linjen

Producing Performance Artist linjen er for dig, der vil hele vejen rundt om teater. Du skal være nysgerrig på alt fra at stå på scenen selv og spille, danse og synge. Og du skal have lyst til at fordybe sig i tanker om lys, lyd og scenografi. Du bliver med andre ord teaterentreprenør og teateriværksætter, og du har lyst til at være med til at sprænge rammerne for det, vi normalt tænker på som teater.

På denne linje finder vi nye veje gennem det at forholde os både nysgerrigt og kritisk til vedtagne normer. Det er altså her, du finder den anarkistiske og rebelske teaterhøjskole! Nogle af vores elever søger videre på professionelle teateruddannelser. Andre igen tager det, de har lært omkring teater, skuespil, lys, lys, contemporary dans med ud i verden og finder deres egne veje enten som professionelle teaterfolk eller som amatører med teater som hobby.

Producing Performance Artist-linjen på teater højskole

Skuespillerlinjen

Skuespillerlinjen er for dig, der gerne vil fordybe dig i det talte teater på en højskole. Vi arbejder både med dramatiske improvisationer, men vi arbejder også med skrevet tekst i både monolog og dialog, når vi tager livtag med nogle af de største forfattere og værker indenfor teaterhistorien. Igen er det vores ambition, at vi vil være en af de førende teaterhøjskoler i Danmark.

Skuespillerlinjen på teater højskole

Rundvisning og information

Du er meget velkommen til at komme på besøg og mærke ånden på Snoghøj. Ofte er det den bedste måde at mærke på, om du har lyst til at gå på vores teaterhøjskole i Snoghøj, eller der er noget andet, der er det rigtige for dig. Du kan finde vores besøgsdage her:

Besøgsdage

Vi håber at se dig på Scenekunsthøjskolen Snoghøj!

Teaterhøjskole
Scenografi og æstetik er en vigtig del af undervisningen