Musikhøjskole | Højskolen Snoghøj | Kurser Indenfor Musik

Musikhøjskole med fokus på Scenekunst

Brænder du for musikken?

Musik, teater og performance. Det er i vores DNA. Scenekunsthøjskolen Snoghøj er en musikhøjskole for alle!

Som studerende på vores musikhøjskole arbejder du med kunstneriske processer og kreativitet. Sammen er vi nysgerrige, skabende og modige i vores arbejde med musik.  Men vi har det også sjovt – for som musikhøjskole nærer vi en stor kærlighed til musik og fællesskab.

Læs alt om vores performancelinjer

Kommende kunstnere af enhver art

På Snoghøj skaber og sammensætter elever musik i både klassiske og helt nye genrer. Vi gør ikke forskel på, om du mestrer kunsten inden for de klassiske discipliner, eller om du har evner til at eksperimentere og skabe din helt egen lyd.

Faktisk er en af vores værdier som musikhøjskole at tilbyde den bedste undervisning, hvilket vi bl.a. gør ved at arbejde sammen med professionelle nationale og internationale kunstnere.  Ganske enkelt for at holde vores studerende kunstnerisk udfordret og åbne for musikkens uendelige univers.

Leg med musikken – på et helt nyt niveau

På musikhøjskolen lærer du, at musik er en leg, der også kan blive en levevej. Du deltager i intensiv undervisning, der både gør dig bedre som solist og forbedrer dine evner til at indgå i sammenspil med andre – måske endda spændende kunstnertyper, du aldrig havde set en mulighed for at skabe noget enestående med?

Uanset om du er guitarist, sanger eller behersker klaveret, får du lov til at afprøve teorier og praksis. Det giver dig en bedre forståelse for din egen og andres musik, fordi dine evner til at høre, læse noder og sammensætte vidt forskellige genrer giver dig en helt ny, professionel forståelse for denne type scenekunst.

Mærk højskoleånden

På en musikhøjskole har du altid muligheder. Enten for at give dig hen til musikken i et unikt socialt miljø eller til at fordybe dig i dine egne tanker.

Du oplever den kreative nerve, der gennemsyrer miljøet og sår spirende frø i den enkelte musikudøver. Sammen med dine medstuderende får du mulighed for at øve instrumenter, flow, struktur, optageteknikker, lydredigering og meget andet, der hjælper dig med at sammensætte musik og se kunstformen som en del af en større helhed, når den kombineres med sang og sans eller anvendes til at skabe baggrundsstemninger i skuespil.

Uanset om du er songwriter, til elektronisk musik eller noget tredje, får du i kraft af professionel og stimulerende undervisning de bedste muligheder for at søge optag på kunstneriske uddannelser i Danmark.

Som noget helt særligt for Højskolen Snoghøj gør vi meget ud af at dygtiggøre dig som elev inden for andre kreative fag som teater og musical. Du kan derfor forvente, at det ikke kun er dit stemmebånd og din rytmiske sans, der bliver afprøvet og udviklet, da du også får undervisning i dans og drama. Vi hjælper dig med at udvikle dine kreative udtryk, så du bliver en dygtig kunstner med styr på musik, skuespil, scenografi, musical og meget mere.

Bliv en del af Snoghøj Musikhøjskole

På Snoghøj musikhøjskole bliver du en del af en familie på ca. 70 studerende, der brænder for at udtrykke sig kreativt med musik, musical, teater og performance.

Som højskole er vi særligt optagede af at skabe trygge rammer for vores studerende, der under ordnede og stimulerende forhold kan dyrke livet som unge mennesker. Samtidig har vi skabt en ånd, hvor elever, undervisere og alt andet personale kommer hinanden ved, hvilket konstruerer et sikkert og nærværende fællesskab alle føler sig hjemme i. 

Derudover lander du i et miljø, der ligger i et af de smukkeste danske områder: Lillebælt! Her kan du supplere musikken med kajakture, trekking i skoven, ture på stranden og meget mere.  

Kom og giv dig hen til musikken – i en af Danmarks varmeste musikfamilier.

Se alle vores kurser