10/11/2022 - 19:30
fredericia

Teaterforeningen ”Snoghøj” præsenterer:

IKKE ET ORD – OM YTRINGSFRIHED

En humoristisk og satirisk krops- og mimeforestilling.

Ytringsfriheden er til daglig debat, og under pres fra mange sider. Denne forestilling vil undersøge hvorfor vi vil høres, og af hvem? Dem vi er enige med? Dem der er enige med os? Dem vi vil overbevise eller belære? Dem som har misforstået? Dem som har spurgt?

Hvad driver mennesket til at ville forstå og forstås? Hvad er det der gør nogle føler sig berettigede til at presse deres syn på verden, livet og sammenhænge ned over andre, og hvad er det der gør nogle finder sig i det, og andre igen siger fra?

Friheden til at have holdninger, er et fællesvilkår for alle mennesker. At ytre sig er en ganske anden sag, og kræver mod, uanset i hvilken sammenhæng de ytres – da det, at ytre holdninger, er en del af at positionere sig overfor andre mennesker, og dermed tone rent flag – også overfor sig selv.

Derudover kræver det mulighed og lovmæssig frihed, hvis ikke det skal være med livet som indsats.

Vi trives i forsamlinger hvor vi kan spejle holdninger til noget eller nogen. Vi mistrives hvis vi konstant skal forsvare og forholde os, til divergerende livssyn eller måder. Derfor søger vi naturligt de grupper vi enes med, og deler indsigt og udtryk, for at skabe trygge rammer og bekræfte vores orientering og stilling i verden.

Morten Hede fra Teateravisen.dk skrev bla.; “…evner at underholde og engagere alle aldre, så de 8-årige og de, der er både 20, 40 og 60 år ældre, kommer ikke til at kede sig’

Praktisk

Dato, tid, sted:

  • 10. november 2022
  • 19.30
  • Højskolevej 9, 7000 Fredericia

Varighed:

  • 60 minutter

Pris

  • 100 kroner som afregnes i døren

 


Om teaterforeningen Snoghøj 

Teaterforeningen ”Snoghøj” er dannet med det mål for øje at præsenterer Højskolen Snoghøjs elever og publikum for nogle smallere forestillinger, som gerne skulle udvide den enkeltes syn på, hvad scenekunst også er. 

Kredsen bag Teaterforeningen ”Snoghøj” med formand Hans Christian Leonhard i spidsen ønsker dermed at spille ind i den vision, som teaterforeningen og højskolen deler: At danne mennesker gennem arbejdet med scenekunst!