SNOGHØJ

dk_flag   uk_flag

vimeologo

​DANS

Alle elever har morgentræning hver morgen. Det kan være alt fra styrketræning over pilates til yoga. Nogle dage kan det også være en løbe- eller cykeltur, nøgleordene er variation og fysisk form.

​Morgentræningen følges op af danse-undervisning, der centrerer sig omkring ballet, jazz og moderne. Der lægges vægt på grund-træningen, personlig stil og tillæring af koreografier. 

Der afholdes prøveauditions i dans, så du vænner dig til hvordan sådan noget foregår.

​SCENEKUNST

Uanset om du vil arbejde med musicals, dans, ordbaseret teater eller mere eksperimentelle performance genrer - så er scenekunst det fælles udgangspunkt. 

Du kommer til at prøve kræfter med alle genrer, så du på den måde kan finde ud af, hvad du har mest lyst til at specialisere dig indenfor. 

Vi arbejder med direkte udgangspunkt i forskellige dramatiske værker og du får også mulighed for at skabe egne selvstændige værker.

REFLEKSION & UBAK

De nationale og internationale kunstneriske uddannelser er ved at blive akkrediteret til bachelor- og kandidat uddannelser. Det betyder, at scenekunstneren fremover også skal inddrage relevant teoretisk viden, reflektere, (perspektivere i almen bred karakter, UBAK) og udvikle nye personlige kunstneriske udtryk. 

​SANG & KOR

Som elev får du mulighed for undervisning i kor og solosang. Der arbejdes med udgangspunkt i 'Komplet Sangteknik' med fokus på sund teknik og fortolkning af sangtekster.

Det præcise indhold defineres ud fra dit tekniske niveau, så du får træning i netop det du har brug for.

​HØRELÆRE/

MUSIKTEORI

Som scenekunstner er det vigtigt at kunne finde rundt i en node, forstå de musiske termer, kunne læse rytme og melodi. Det trænes i faget Hørelære/Musikteori. 

Vi arbejder med alle de discipliner du kommer til at få brug for til din optagelsesprøve på f.eks. Musicalakademiet, og giver dig dermed et godt fundament at bygge på i din videre uddannelse.

Personlighed og kunstnerisk udviklingsvirksomhed.

Ud over de basale fag kommer du til at have mange andre timer i løbet af dit ophold på Musical & Skuespiller BaseCamp.

Skemaet bliver med jævne mellemrum brudt op og erstattet af workshops eller projekter, hvor du får lejlighed til at fordybe dig yderligere i ét af fagene eller har mulighed for at omsætte alt hvad du har lært til praksis.

Vi arbejder løbende med forskellige former for performance, så du bliver trænet i at samarbejde og fremføre sange, tekster, danse m.m foran et publikum.

En stor del af det at arbejde med musicals, skuespil eller dans og det at komme ind på en af de kunstneriske skoler, handler både om at blive bedre fagligt, men det handler i lige så høj grad om - at kunne forstå andre mennesker, at kunne samarbejde  og at arbejde med egne læringsmål. 

Mange af dem der bliver afvist på skolerne kan ofte være meget dygtige rent teknisk og meget ambitiøse, men da skolerne nu bliver akkrediteret til bachelor- og kandidatuddannelser - kigger man i lige så høj grad efter de elever, der er modne og har en forståelse for samfundet, samt efter de elever, der kan samarbejde og formår at kunne formidle det de laver. De elever, der kan rumme mere end sig selv. Begrebet hedder Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed, KUV. ​

Højskolen Snoghøj

Højskolen Snoghøj

CVR: 39262819

​Højskolevej 9

7000 Fredericia