SNOGHØJ

dk_flag   uk_flag

vimeologo

​18-24.06.2017

​​Hovedtemaerne på dette års kursus vil være dansene fra det vestlige Jylland, bl.a. den dans, der var omkring de 3 musikere, ”Æ Tinusser”, og dansen over alle danse, ”Sønderhoning”, fra Fanø.

Vi skal, traditionen tro, også danse et par af de store selskabsdanse fra byerne – Vi skal i år danse Kronprinsesse Ingrid Kvadrille og så selvfølgelig Les Lanciers, som man har danset den i det danske borgerskab.

​PRIS

Kursusleder:

Per Sørensen

30 27 50 69

Pris: 4.500 kr. alt incl. også heldagsturen til Fanø


Tillæg for enkeltværelse 500 kr.

​Depositum er 1.000 kr. som bedes indbetalt til

Middelfart Sparekasse på konto:

Reg.nr. 0757 konto: 3225 812 488

Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.

I år vil et andet tema være Teaterdans fra 1700- og 1800-tallet, der fik folkelige rødder. Vi skal danse nogle af de danse, som folkedansen fik fra den danske og udenlandske teaterverden. Ligeledes skal vi høre foredraget om dansk testerhistorie ”Fra Holberg til Rifbjerg”.

​Vi får også, ligesom de andre år, besøg af en kendt person – Personen er dog på nuværende tidspunkt hemmelig, men glæd jer til en forrygende aften.​

Heldagstur:

Fanø – Vi skal på årets sommerkursus arbejde indgående med Sønderhoning og Fannikedans, hvorefter vi besøger øen, hvor de fantastiske danse kommer fra. Vi bliver guidet rundt på øen og slutter i Sønderho, hvor vores værtinde er Doris Thygesen, som har levet en menneskealder i Sønderho. Vi skal spise og danse i Sønderho Forsamlingshus. Maden er den kendte egnsret fra Fanø – Sakkuk (hvortil der serveres varm øl med snaps). Efter spisningen kommer de 2 Fanø- spillemænd, Peter Uhrbrand og Ole Mouritsen og spiller op til Sønderhoning og Fannikedans. I Sønderho Forsamlingshus har der været spillet op til dans i over 100 år, og der er en helt speciel atmosfære i huset. Når der holdes bal, serveres der kaffepuncher.

Når man først har danset Sønderhoning ”det rigtige sted”, bliver dansen meget mere nærværende.

Udover dansene og foredragene skal vi også deltage i andre traditionelle højskolearrangementer - såsom morgensamlinger og aftenarrangementer, hvor der bl.a. vil være rig lejlighed til at få rørt sangstemmen. Til nogle af aftenarrangementerne får vi gæster udefra, således kommer, traditionen tro, en​ folkemusikgruppe af flere unge folkemusikere, som ”fyrer den af”. De spiller koncert - og bagefter til sang og halløj. Vi får besøg af musikeren og historikeren, Jens Peter Hvolby, som fortæller om Fanø i sejlskibenes tid.

Lærere på kurset:

Danseinstruktør: Per Sørensen, Kolding

Spillemænd: Steffan Søgaard Sørensen, Kolding & Kristian Jørgensen, København

Aftengæster: Jens Peter Hvolby - Flere unge Folkemusikere.

Den hemmelig gæst

Højskolelærere:

Forstander Martin Elung-Jensen & lærer Lene Bruun Kristiansen, Snoghøj

​​Find os

Snoghøj ligger lige uden for Fredericia ca. 300 m fra den gamle Lillebæltsbro. Kommer du i bil via E20 tager du motorvejsfrakørslen Snoghøj/Fredericia syd og følger skiltene til Snoghøj. Kommer du med tog kan du tage bybus nr. 3 “Vejrmosegårds alle” fra Fredericia banegård. Bussen stopper ved højskolevej.

Højskolen Snoghøj
Højskolevej 9
7000 Fredericia

Højskolen Snoghøj

Højskolen Snoghøj

CVR: 39262819

​Højskolevej 9

7000 Fredericia